Chicklit The House of Books Mei 2007

Kom terug bij mij

Citaat

Kom terug bij mij is een goed en lief boek dat het leven weet te relativeren. Verdriet en humor komen prachtig en eerlijk samen.

Anna Walsh weet niet meer waar ze het zoeken moet. Volkomen uitgeteld ligt ze op de bank bij haar ouders in Dublin. Ze was gelukkig met haar man Aidan, haar baan en appartement in Manhatten. Nu kan ze nog maar aan een ding denken: waar is Aidan gebleven? Anna belt en mailt hem elke dag, maar hij reageert niet. Als Anna met behulp van haar zorgzame moeder en hyperactieve jongere zus Helen weer een beetje is opgeknapt, besluit ze terug te gaan naar New York, naar haar huis en haar werk. Daar is het leven er niet eenvoudiger op geworden. Wat is er toch met haar huwelijk aan de hand dat Aidan geen contact met haar opneemt? Nog steeds in de war zoekt Anna het ‘hogerop’.

Kom terug bij mij is de geweldige nieuwe roman van Marian Keyes en wederom heeft de auteur een verrassend mooi boek geschreven. Het verhaal wordt in drie delen verteld en elke keer kom je een stapje dichter bij het hoe en waarom van de knappe echtgenoot van Anna. De vragen stapelen zich aan het eerste deel van het boek op… Waarom is Anna zo erg verwond, waar is Aidan en waarom praat niemand over Aidan? Anna raakt steeds meer in de war en lijkt de greep van de werkelijkheid te verliezen.

Het is zowel schokkend, verrassend als onverwacht wat voor wending het verhaal neemt. Marian Keyes heeft dit op een heel realistische wijze geschreven.

In Kom terug bij mij komt ook Rachel voor. Rachel was eerder de hoofdpersoon in de roman De vakantie van Rachel en nu komt zij dus voorbij als zus van Anna. Helen, het andere zusje van Anna, is hilarisch. Helen werkt als privédetective en neemt je mee in haar spannende avonturen die zij zelf niet zo spannend lijkt te vinden.
Wat is er nou leuk aan om iemand vanuit de bosjes te begluren, terwijl diegene die ze begluurt de hele dag op de bank zit te roken en thee zit te drinken? De moeder van Helen en Anna vindt het geweldig en helpt Helen dan ook geregeld met het opknappen van klusjes, wat voor grappige momenten zorgt.

Kom terug bij mij is een goed en lief boek dat het leven weet te relativeren. Verdriet en humor komen prachtig en eerlijk samen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

448

ISBN

9789044318814

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.