Jeugd De Harmonie September 2016

Knekelstad

Citaat

Complimenten ook voor de vertaalster. Deze heeft de grapjes of weten te behouden of goed weten te vertalen.

Rammelende skeletten, kale botten, een niet nader geïdentificeerd oranje ding… Door welk gevaar wordt het rustige Knekelstad in Skeletland bedreigd? De fameuze detective Sherlock Knekel gaat op onderzoek uit, gewapend met pet, pijp en zijn vergrootglas. Knekelstad, het nieuwste boek van Joëlle Jolivet, is een explosie van kleur waar skeletten doorheen rollen en buitelen.

Knekelstad is op het eerste oog vooral een groot boek, en daardoor minder handzaam, bestaande uit vrij harde kleuren als rood, blauw en zwart. Door de uitstraling van het boek, het verhaal en de tekeningen vermoed ik dat dit meer een jongensboek zal zijn. Door de vele skeletten die het boek rijk is, kan het soms wat spannend overkomen of eng zijn voor (te) kleine kinderen.

De omgeving waar de skeletten zich in bevinden is de voor ons welbekende ‘mensenwereld’. Dit geeft enigszins aan absurde, maar wel herkenbare setting.
Het boek bevat een mooie uitklapposter van een skelet. Deze zal inmiddels op mening kinderkamer hangen, vermoed ik.

Complimenten ook voor de vertaalster. Deze heeft de grapjes of weten te behouden of goed weten te vertalen. Het boek bevat ook voor de volwassenen die het lezen voldoende humor. Zo komt Sherlock zelfs terecht in het Arie Ribbens café. Creatief gevonden is het zeker!

Knekelstad heeft mij in positieve zin zeker weten te verrassen. Het is een boek vol kleur, zinnen op rijm in een speels lettertype en bevat plaatjes waarbij je je ogen uitkijkt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

42

ISBN

9789076174815

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.