Bundels, Columns, Strips De Harmonie Maart 2008

Kat & Muis

Citaat

De kat wordt niet bepaald mooi neergezet en in sommige tekeningen is het zelfs moeilijk er een kat uit te halen. Dat is ook juist wat het boekje zijn charme geeft.

‘Toen ik nog een muis was, keek ik graag naar katten. Katten keken ook graag naar mij. Ze dachten namelijk dat ze mij konden pakken, doodbijten en opsmikkelen. Katten kijken kennelijk nooit tekenfilms. Ik en al mijn muizenvrienden keken dagelijks naar muizenfilms.’

Zo begint Piet Grijs zijn inleiding bij Kat & Muis van Munnik. In het boekje schetst Munnik het eeuwige gevecht tussen de domme kracht en het intellect. Het is de geestige verbeelding van het spreekwoord ‘Wie niet sterk is moet slim zijn’.

Kat & Muis is echt een boekje voor de heb en een leuk boekje om cadeau te doen of te krijgen. Wat een ontzettend grappige tekeningen van Munnik. Niet alleen de boodschap van zijn tekeningen is grappig, ook de tekenstijl zelf. De kat wordt niet bepaald mooi neergezet en in sommige tekeningen is het zelfs moeilijk er een kat uit te halen. Dat is ook juist wat het boekje zijn charme geeft. Waar Munnik steeds weer de inspiratie uit haalt voor zijn tekeningen is mij een raadsel maar hij weet mij als lezer zijnde te bekoren dat is wat telt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

80

ISBN

9789061698524

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld