Literatuur & Romans Luitingh Sijthoff Mei 2016

Jonathan gaat los

Citaat

Bij aanvang van het verhaal stoor ik mij behoorlijk. Ik vind de schrijfstijl wat kinderlijk en stoor mij aan de hoeveelheid hond in het verhaal.

Jonathan is copywriter bij een reclamebureau in Manhattan. Hij werkt aan het meest lucratieve, maar allersaaiste account. Zijn vriendin werkt voor een online trouwmagazine en wanneer zij hem voorstelt om te gaan trouwen voor een live online publiek, wordt Jonathan plotseling slachtoffer van de razendsnelle social media: voordat hij kan bedenken waar híj nou gelukkig van zou worden gebeurt het gewoon allemaal al. Alleen Dante en Sissy, de twee honden van zijn broer die in Dubai werkt, lijken echt te snappen wat hij nodig heeft…

Jonathan gaat los is het eerste boek van Rosoff voor volwassenen. Als auteur van jeugdverhalen heeft ze haar sporen inmiddels meer dan verdiend.

Bij aanvang van het verhaal stoor ik mij behoorlijk. Ik vind de schrijfstijl wat kinderlijk en stoor mij aan de hoeveelheid hond in het verhaal. De twee honden van Jonathan spelen en aanzienlijke rol in het verhaal en hier had ik mij niet op ingesteld. Als Jonathan vervolgens naar de dierenarts gaat omdat zijn honden psychisch niet lekker in hun vel zitten, moet ik echt even een drempel over. Als je dit los kunt laten, wordt het verhaal steeds leuker en kun je er ook de humor van inzien. Het verhaal zelf is ongeloofwaardig en behoorlijk over the top. Toch is het wel degelijk erg vermakelijk en bevat het veel humor.

Het verhaal is erg voorspelbaar. Bij aanvang weet je al snel of en met wie Jonathan uiteindelijk gelukkig zal worden. De weg ernaartoe is echter dusdanig grappig beschreven, dat je dit Rosoff vergeeft. Jonathan gaat los staat zeker garant voor leesplezier, maar heeft mij niet heel benieuwd gemaakt naar andere boeken van Rosoff.

Los van de inhoud heeft het boek een minder gebruikelijk lettertype. Ik moet zeggen dat deze mij zeker bevalt. Het leest rustig en prettig en springt toch boven de middenmoot uit op deze manier.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

298

ISBN

9789024570843

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld