Bundels, Columns, Strips Luitingh Sijthoff Juni 2008

Jetavana

Citaat

Doe jezelf een groot plezier en haal deze reeks in huis.

Zoals Boeddha aan de Kristallen Prins heeft beloofd komt hij naar Kosala waar vlak bij de hoofdstad Savatthi voor hem en zijn volgelingen het prachtige klooster Jetavana wordt gebouwd. maar de brahmanen smeden een complot om hem in een kwaad daglicht te stellen en Boeddha moet nog vele moeilijkheden overwinnen voor hij in dit slotdeel van de Boeddha-cyclus de basis van zijn overtuiging kan uitdragen.

Jetavana is het achtste en laatste deel van de Boeddha reeks. Osamu Tezuka geeft op een inzichtelijke en leuke wijze een overzicht van het leven van Boeddha en het ontstaan van het Boeddhisme. In dit slotdeel zien we eindelijk het einde van Boeddha’s lange spirituele reis.

Wat kan ik eigenlijk nog zeggen over deze reeks, wat ik niet al reeds gezegd heb. Wederom is het een prachtige uitgave, geeft het op een fantastische wijze uitleg en inzicht in Boeddha als mens. Het boek is grappig en ontroerend, spannend en leerzaam. Het einde is bevredigend.

Met dit achtste deel is het meesterwerk van Tezuka voltooid. Hoewel Tezuka niet meer leeft, kunnen we nog genieten van zijn prachtige nalatenschap. Doe jezelf een groot plezier en haal deze reeks in huis.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789024522514

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.