Jeugd Lebowski November 2010

Je blijft

Citaat

Anna Drijver kan schrijven, en hoe! Dit boek heb ik in een adem uitgelezen. Wat een verhaal, alles komt aan bod: vriendschap, liefde, verdriet.

Daaf is niet de knapste, niet de stoerste maar Daaf en Dora passen als Duplo in elkaar. Ze zijn onafscheidelijk. Samen nemen ze een bijbaantje als tekstschrijver waardoor ze op begrafenissen terechtkomen van mensen zonder nabestaanden.

Week in week uit fietsen ze naar uitvaartdiensten van deze onbekende mensen om hen toch een laatste eer te bewijzen en een mooi afscheid te geven. Op een dag staat Dora achter de katheder zoals ze zo vaak heeft gestaan, maar ditmaal is alles anders. In de weken die volgen verliest Dora de grip op alles wat ze zo zorgvuldig met Daaf had opgebouwd.
Vluchten is de enige optie, maar hoe moet je verdwijnen als het geluk onder de grond is begraven? Waar ga je heen als je nergens wilt zijn?

Dora woont in Amsterdam, gaat naar haar werk, en spreekt af met haar vrienden. Dit klinkt als een heel normaal leven voor een jonge meid van in de 20. Toch neemt haar leven een drastische wending die niemand had zien aankomen…

Dora en Daaf zijn beste maatjes, en als een stelletje werkt het ook fantastisch tussen de twee. Samen willen ze mensen een mooie begrafenis geven die eigenlijk helemaal alleen op de wereld waren. Hun mooie gedichten op de begrafenissen geeft deze mensen toch een mooie uitvaart. Al snel bouwen ze een naam op in deze wereld. Toch vindt Dora het zwaar, helemaal als ze moet spreken voor een meisje van 28 jaar.

Anna Drijver kan schrijven, en hoe! Dit boek heb ik in een adem uitgelezen. Wat een verhaal, alles komt aan bod: vriendschap, liefde, verdriet. Geen stap is Anna Drijver te ver. Een boek met een hoopvol tintje. Dora en Daaf kleuren je wereld. En nu maar hopen dat Drijver snel weer haar pen weer oppakt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

272

ISBN

9789048807178

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.