Thriller & Spanning Cargo Februari 2017

Jager

Citaat

De doorgewinterde Kepler lezer weet echter al snel in welke hoek hij het moet zoeken. Doordat het verhaal dusdanig spannend is, vergeef je dit Kepler echter met gemak.

Na twee jaar te hebben doorgebracht in een van de best beveiligde gevangenissen van Zweden, wordt Joona Linna benaderd voor een geheime opdracht. Saga Bauer heeft hem nodig voor een onderzoek waarin de politie volledig vastloopt. Een mysterieuze moordenaar lijkt willekeurig slachtoffers te maken; het enige wat hen verbindt is het kinderliedje dat ze horen voor de moordenaar toeslaat.

Ondertussen verheugt celebrity-chef Rex Müller zich erop dat zijn zoon voor het eerst bij hem zal komen logeren. Zijn plezier wordt echter overschaduwd doordat Rex plotseling zelf verdachte wordt in het moordonderzoek. Maar dan ontvangt hij een telefoontje waarbij het kinderliedje ook voor hem wordt afgespeeld.

Jager is het meest recente deel in de reeks met Joona Linna in de hoofdrol. De afgelopen jaren heb ik, hoewel niet in de juiste volgorde, uiteindelijk toch alle boeken van Kepler gelezen. Jager vind ik verreweg het beste deel van de reeks. Wat een spannend en goed verhaal! Vanaf de eerste bladzijde weet het auteursduo de lezer in zijn greep te houden. Er gebeurd zo veel dat je op het puntje van je stoel zit en wel door moet blijven lezen. Ook vallen er behoorlijk wat dodelijke slachtoffers, Kepler schuwt het geweld duidelijk niet.

Gedurende het hele verhaal zijn er behoorlijk wat achtervolgingen te vinden. Dit houdt de nodige vaart en actie in het verhaal. Er ontstaat een waar kat en muis spel tussen de dader en de (beoogde) slachtoffers.
De doorgewinterde Kepler lezer weet echter al snel in welke hoek hij het moet zoeken. Doordat het verhaal dusdanig spannend is, vergeef je dit Kepler echter met gemak. Het onderdeel waar terrorisme en de vluchtelingenproblematiek kort worden aangetipt, vind ik persoonlijk minder in het verhaal passen. Dit had wat mij betreft ingekort kunnen worden.

De personages zijn ook ditmaal weer zeer goed uitgewerkt. De lezer leert Joona en Saga nog beter kennen, het blijft een intrigerend duo. Maar ook topkok Rex en zijn zoon komen uitvoerig aan bod. Rex wordt neergezet als een wat arrogante en neerbuigende man. Toch wil je als lezer zijnde niet dat hem iets overkomt, en dat is knap. Zijn arrogante inborst gaat op een of andere manier niet tegen staan.

Het wordt nog lastig voor Kepler om Jager in een volgend deel te overtreffen… Dit deel boeit van begin tot eind.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

540

ISBN

9789023425984

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld