Literatuur & Romans Meulenhoff Mei 2016

Ik zie je

Citaat

De ongrijpbaarheid van de beide hoofdpersonen heeft Kleyn mooi op papier weten te zetten.

Fender is een nostalgische jongen, begin dertig, die tegen beter weten in zijn eigen videotheek runt. Als Lisa op zijn pad komt, voelt hij zich voor het eerst sinds de breuk met zijn ex eindelijk weer tot leven komen. Lisa is prachtig maar ook ongrijpbaar; hun liefde puur maar stormachtig. Fender leeft voor films en het zoeken naar bewijs dat Elvis nog steeds leeft. Lisa wil alles uit het leven halen en doet dat met vrienden, muziek en drugs.
Hoe sterk kan liefde zijn als de ander steeds probeert te vluchten?

Ik zie je is het tweede boek dat verscheen van Kleyn, na het eerder bejubelde Vita. Ook ik heb Vita gelezen en vond het een van de mooiste boeken die ik ooit las. Het verhaal maakte echt indruk op me en de verwachtingen waren nu dan ook hooggespannen. Hoewel Kleyn de verwachtingen niet helemaal heeft ingelost, heb ik ook van Ik zie je meer dan genoten.

Ik zie je lijkt in enkele opzichten behoorlijk op Vita. Ook in dit boek staat een jong, verliefd stel central. Hun liefde is echter niet vanzelfsprekend en zij moeten vechten voor hun relatie en voor elkaar. Dat Lisa ook nog zeer regelmatig drugs gebruikt, maakt het er allemaal niet makkelijker op. De ongrijpbaarheid van de beide hoofdpersonen heeft Kleyn mooi op papier weten te zetten. Je ziet en voelt ze worstelen. Dat geldt niet alleen voor hun liefdesleven, maar ook voor de carriere van Fender. Zijn videotheek is ten dode opgeschreven, maar toch blijft hij doorvechten omdat hij het zelf niet los kan laten.
Ondertussen is Fender geobsedeerd door Elvis en ervan overtuigd dat hij nog leeft. Hoewel het weinig toevoegt aan het verhaal, worden er toch enkele theorien uit de doeken gedaan. En ik betrap me erop toch te gaan googelen wat er nog van waar is en wat niet.

Hoewel het verhaal voor mij veel overeenkomsten heeft met Vita, vond ik ook dit boek weer intrigerend. Het zet je wel aan het denken. Enig minpunt is dat ik door het lezen van Vita, de plot ditmaal ver van te voren zag aankomen. Los daarvan heb ik ook nu weer genoten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789029090520

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.