Chicklit The House of Books Mei 2007

Ik zal je leren

Citaat

Ik zal je leren is een grappig en lief boek over leraren en hun grappige en ondeugende leerlingen. Veel van de momenten met kinderen zullen herkenbaar zijn voor leerkrachten.

Nicky wil graag hoofd van de school worden waar ze lesgeeft. Haar ex-verloofde Rob heeft helaas ook belangstelling voor dezelfde baan. Een lastige situatie, want Nicky heeft nog steeds gevoelens voor haar rivaal. Er is nog een man die het haar knap lastig maakt: Mark Samuels, de vader van haar tienjarige lievelingsleerling Oscar. Zij vindt Mark een harteloze workaholic die zijn zoontje verwaarloost. Hij vindt haar een grote bemoeial. Maar als ze tenslotte oog in oog komen te staan, springt er direct een knetterend vonkje over. Is het mogelijk dat twee mensen die elkaar zo vervelend vinden toch verliefd op elkaar kunnen worden? 

Ik zal je leren is een ontzettend grappig boek met de alsmaar terugkomende vraag of carrière en het ouderschap te combineren zijn voor een vrouw. Met dit dilemma worstelt de dertigjarige Nicky ook. Ze wilt ontzettend graag een gezin stichten, maar ook hoofd van de school worden waar ze werkt. Vele vrouwen zullen dit uit het echte leven herkennen. 

Het is grappig hoe Melissa de wereld van kinderen beschrijft. Zo kom je te weten hoe kinderen de wereld zien, wat een stuk minder gecompliceerd is dan hoe volwassenen deze zien. Het is zeker leuk hoe de tienjarige Daisy verteld wat een schoften alle mannen zijn, wat ze duidelijk heeft geleerd van haar alleenstaande moeder. Ook leef je mee met het leven van Oscar. Het doet je beseffen dat niet elk kind bevoorrecht is voor een zorgeloze jeugd. Hij moest al jong leren voor zichzelf te zorgen en heeft zo niet echt de kans gehad om kind te zijn. Dit komt later gelukkig allemaal goed. 

Ik zal je leren is een grappig en lief boek over leraren en hun grappige en ondeugende leerlingen. Veel van de momenten met kinderen zullen herkenbaar zijn voor leerkrachten. Het boek leest lekker snel weg. Natuurlijk is het verhaal een beetje voorspelbaar, maar dat drukt de pret niet.

Ik zal je leren is het derde en tevens laatste boek van Melissa. In april 2006 overleed zij op de leeftijd van zevenendertig jaar aan kanker. Aan het einde van het boek heeft Melissa een ontroerende dankbetuiging geschreven.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

400

ISBN

9789044318746

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.