Chicklit Xander Uitgevers Februari 2018

Ik wil ook zo’n man

Citaat

Het leest heerlijk weg en bevat alle elementen om het boek tot een succes te maken; een flinke dosis romantiek, een vleugje humor en zelfs af en toe wat spanning.

Charlotte heeft het allemaal: een baan als arts, een fijn appartement en een druk sociaal leven. Het enige dat nog ontbreekt is een man. De tijd begint te dringen, want Charlotte is al 39. Net als ze op het punt staat te accepteren dat ze voor de rest van haar leven alleen zal blijven, ontmoet ze Uwe, een razend aantrekkelijke loodgieter.
Charlotte valt als een blok voor zijn innemende glimlach en ongedwongen gewoontes, maar haar omgeving is minder enthousiast. Daten beneden je stand? Kan dat wel goed aflopen? Ik wil ook zo’n man is een hartverwarmende feelgoodroman die je gegarandeerd aan het lachen maakt!

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet gelijk gecharmeerd was van de kaft en de tekst aan de achterkant van het boek. Vraag me niet waarom.. maar het boek trok me totaal niet. Maar jeetje wat een vergissing! Wat een heerlijk boek om te lezen! Ik heb het boek met een grote glimlach op mijn gezicht in een dag uitgelezen!

Het verhaal begint op de bruiloft van Antoinette, de beste vriendin van Charlotte, al vraag je je gelijk al af of Antoinette daadwerkelijk wel zo’n goede vriendin is voor Charlotte. Charlotte is een hele slimme getalenteerde jonge vrouw die tevens vreselijk naïef is. Door de beschermende opvoeding van haar ouders heeft ze allerlei angsten ontwikkeld die haar ontzettend belemmeren in het dagelijkse leven. Het enige wat Charlotte wil is een leuke degelijke man waarmee ze een gezin kan stichten. Maar de tijd begint nu toch wel te dringen, en om het makkelijker te maken herinnert iedereen in haar omgeving haar hier ook steeds aan. Haar ouders hebben inmiddels zelfs iemand voor haar geregeld die aan alle eisen van de perfecte man voldoet, omdat ze het nu toch echt tijd vinden dat Charlotte zich gaat settelen zodat ze eindelijk grootouders kunnen worden. Maar ja… op papier een goede match wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk een match is. Of toch wel??

Op een dag loopt ze Uwe, een sexy loodgieter met een groot hart tegen het lijf. Op papier alles behalve de ideale man, maar toch blijven haar gedachten naar hem uitgaan…

Naast alle strubbelingen op liefdesgebied loopt het ook op haar werk niet helemaal lekker. Gaandeweg het verhaal leer je Charlotte steeds beter kennen en ben je bijna geneigd om tegen je boek te roepen… neeee!! zie je nu niet wat er gebeurd??!! Oftewel, je leeft helemaal mee. Het verhaal heeft iets weg van Bridget Jones.

Zoals ik al eerder zei, het leest heerlijk weg en bevat alle elementen om het boek tot een succes te maken; een flinke dosis romantiek, een vleugje humor en zelfs af en toe wat spanning.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

327

ISBN

9789401607803

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld