Thriller & Spanning De Crime Compagnie Januari 2015

Ik volg je

Citaat

Gedurende het lezen betrapte ik mij er regelmatig op dat ik mij stoorde aan de moeder en goede vrienden van Pien. Werkelijk niemand gelooft haar en dat gaat er bij mij niet in.

Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je thuis uitnodigt, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal… Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.

Ik volg je was mijn eerste kennismaking met Boersma. Ik volg haar op Twitter, zag regelmatig nieuws over haar thriller voorbij komen en wilde nu zelf weleens een boek van haar hand lezen. Het toeval wilde dat mijn zus Ik volg je in mijn handen drukte, dus de keus was snel gemaakt.

In Ik volg je volgen we Pien. Pien is een jonge vrouw met dochter en heeft een lastige jeugd achter de rug. Ze werkt in de thuiszorg en naast haar werk is haar sociale kring klein. Ze heeft een goede vriend uit haar jeugd, al kijkt de rest van het dorp hem met de nek aan. Wanneer Pien besluit te gaan eten bij haar leidinggevende, veranderd haar leven voorgoed…

Ik volg je is een fijne thriller maar weinig verrassend. Boersmakiest ervoor om weinig personages in het verhaal te stoppen, waardoor ik al snel weet ik welke hoek ik de dader moet zoeken. Dat is jammer. Iedereen die weleens een dergelijke thriller leest zal al snel weten hoe de vork in de steel zit.

Pien is een prettige persoonlijkheid die je het geluk gunt. Boersma heeft haar omgeving, een klein dorp in de omgeving van Barneveld, levendig en realistisch beschreven. Je ziet haar huis met de rustige donkere weg en de bomen zo voor je.

Gedurende het lezen betrapte ik mij er regelmatig op dat ik mij stoorde aan de moeder en goede vrienden van Pien. Werkelijk niemand gelooft haar en dat gaat er bij mij niet in. Haar eigen moeder geloofd Pien niet, maar ze vertrouwt wel op een jongeman die ze net enkele dagen daarvoor voor het eerst ontmoet heeft. De mensen die wel in Pien geloven besluiten hun mond te houden.

Ik volg je is een fijne thriller maar helaas nergens echt spannend. Al van ver weet ik hoe het verhaal zal aflopen. Toch zal ik in de toekomst zeker eens vaker een thriller van Boersma lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

304

ISBN

9789461091307

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.