Waargebeurd Arena September 2009

Ik was negen toen ik moest trouwen

Citaat

Onvoorstelbaar dat zo'’n klein meisje al moet trouwen. Een goed boek dat je een andere kijk op de wereld geeft.

Onder de titel ‘Bewogen vrouwenlevens “ brengt uitgeverij Arena boeken uit, met indrukwekkende waargebeurde levensverhalen van moedige vrouwen in de wereld. 

Ik was negen toen ik moest trouwen is daar één van. Het beschrijft het verhaal van de jonge Nojoud die door haar vader uitgehuwelijkt wordt aan een oudere man. Zij is op een leeftijd dat ze vrij hoort te spelen op straat met vriendinnetjes,maar kan niet tegen het besluit van haar vader ingaan. Wat volgt is een zware periode voor Nojoud, maar ze weet te ontsnappen…. Het verhaal is opgeschreven door journalist en Midden-Oosten correspondent Delphine Minoui. Het is een prettig leesbaar boek en snel uit te lezen.

Onvoorstelbaar dat zo’’n klein meisje al moet trouwen. Mannen hebben alles te zeggen in het ultraconservatieve land Jemen. Bij Nojoud had haar oudste broer ook veel over haar te zeggen. Inmiddels is er een wet die het uithuwelijken van meisjes onder de 17 verbiedt. Families die dat toch doen, zijn strafbaar. Vooral op het platteland denkt men dat het goed is meisjes jong uit te huwelijken. Vaak gaat het hier om familie eer, of geen geld meer hebben om voor het kind te zorgen en dan maar te laten trouwen met een oudere man zodat hun dochter ‘een goede toekomst’ zal hebben. 

Een goed boek dat je een andere kijk op de wereld geeft.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789089900845

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld