Chicklit The House of Books Oktober 2007

Ik moet je iets vertellen

Citaat

Ik vind dit een van de leukste boeken van Kelly. Alles komt aan bod: liefde, vriendschap, geheimen en mysteries.

Achter de blinkend schone ramen en keurige rozentuintjes van Summer Street liggen vele geheimen verscholen. Faye, een alleenstaande moeder, verbergt iets voor haar tienerdochter. En de dertigjarige Maggie verstopt een geheim voor zichzelf. Wanneer de onstuimige jonge Amber besluit haar toekomstplannen op te geven voor de liefde, en wanneer Maggie naar haar ouderlijk huis terugkeert om voor haar zieke moeder te zorgen, raken hun geheimen in een stroomversnelling. De enige in Summer Street die op alles een antwoord lijkt te weten is hun vriendin Christie. Tot ook haar grote geheim, dat zij zo lang verborgen heeft gehouden, plotseling wordt onthuld. Als het verleden heden wordt voor Faye, Maggie en Christie, moeten de drie vrouwen belangrijke beslissingen nemen. 

Wat mij het eerste opviel aan het nieuwste boek van Kelly, is dat dit verhaal iets wegheeft van Desperate Housewives, zoals de achterkant van het boek al doet vermoeden. Al zijn de geheimen van deze vrouwen wel realistischer dan in Desperate Housewives. Wederom komen de verschillende kenmerken van Kelly weer aan bod. Het speelt zich af in een klein lief ouderwets Iers dorpje, waar iedereen elkaar kent. (waar zie je dat nog tegenwoordig?) Dit is heerlijk om over te lezen, omdat het er in Summer Street zo gemoedelijk aan toe gaat. Wat wel een nadeel is voor de drie vrouwen, ze kunnen geheimen moeilijk verborgen te houden. In elk hoofdstuk volg je een van de verschillende dames. Wat heel leuk is, want iedereen kan zich wel herkennen in een van de vrouwen. 

Wederom komt er een oudere wijze dame (Christie) Maggie en Faya helpen met haar goede raad. Echter, Christie zelf, heeft het gevoel dat er onheil nadert. Christie is paranormaal begaafd en hierdoor voelt ze dingen aan. Dit zijn helaas zijn niet alleen de leuke dingen in het leven. Dit zorgt voor spannende momenten in het verhaal. Wat voor geheim heeft Christie? En natuurlijk hebben Faye en Maggie ook hun geheimen wat het verhaal mysterieus maakt. Zouden de geheimen van de vrouwen soms met elkaar te maken hebben? Wat ik vooral leuk vind is dat Christie een wijze oudere vrouw is, maar dat ze ook haar gebreken heeft en in het verleden een verschrikkelijke fout heeft gemaakt. Dit maakt haar gelukkig niet tot een heilige, maar een mens van vlees en bloed met alle gebreken die daarbij horen. 

Ik vind dit een van de leukste boeken van Kelly. Alles komt aan bod: liefde, vriendschap, geheimen en mysteries. Het boek bevat ook een mooi moraal; je wordt sterker door wat je meemaakt in het leven. Het vormt je tot wie je bent en zorgt voor persoonlijke groei. Een aanrader voor iedereen!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

384

ISBN

9789044319538

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld