Overige Overamstel Uitgevers December 2013

Ik ken mezelf en ben slank

Citaat

Veel mooie eyeopeners, maar vooral veel goede voorbeelden waar je ook echt iets mee kunt.

In dit nieuwe boek beschrijft Mieke in drie stappen – slank eten, slank denken, slank voelen – hoe je de baas wordt over je eigen eetgedrag. Ontdek aan de hand van haar ervaringen (-15 kilo) en eyeopeners van afvallers uit haar trainingen hoe ook jij eet wat je wilt… en slank wordt.

Dit is mijn tweede boek wat ik lees van Mieke Kosters. Bij haar eerste boek was ik ontzettend enthousiast. Dit boek zou meer verdieping, meer uitleg, oefeningen en eyeopeners moeten geven om je te helpen je moeilijke momenten te overwinnen. Zodat je afvalt en op gewicht blijft met het lekkerste eten. Ik was dus erg benieuwd!

Het eerste wat mij opviel was de zin: ‘Ik mag alles eten, ik wil niet langer overeten’, want hoe vaak zeg je wel niet, ‘dat mag ik niet eten, ik ben aan het lijnen’. Jij bent de baas over wat je wel en niet in je mond stopt. En natuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan, maar dat vind ik zo mooi aan dit boek. Mieke beschrijft heel open en eerlijk hoe moeilijk ze het zelf heeft gehad en soms nog steeds heeft!

Ze legt uit dat anders eten niet genoeg is, omdat je dan snel weer terug in je oude patroon kunt vallen. Ze geeft duidelijk aan hoe je ook je gevoelens en gedachten kunt veranderen. Maar ze is vooral heel eerlijk, dat je niet moet verwachten dat je je eigen eetpatroon, gedachten en gevoelens in een keer kan ombuigen.

Er staat een lijst met 35 valkuilen in het boek, hierin kun je precies vinden welke bij jou horen en nog belangrijker, hoe je ze kunt overwinnen!

Daarnaast legt ze duidelijk uit welke ‘saboteurs’ je tegen kunnen werken bij het afvallen en wat je hieraan kunt doen. Zo leer je jezelf beter kennen en begrijp je je eigen gedrag beter. Ik vond het erg grappig om te ervaren dat ik doordat het het boek heb gelezen, nu ook de saboteurs van mensen uit mijn eigen omgeving ga herkennen.

‘Accepteren maakt veranderen mogelijk,’ ‘Herken wat je voelt en accepteer dat gevoel,’ Het is zoals het is.

Ik vond het wederom een fijn, duidelijk omschreven boek om te lezen. Met wederom mooie eyeopeners, maar vooral veel goede voorbeelden waar je ook echt iets mee kunt. Veel punten waren heel herkenbaar. Het boek heeft mij opnieuw veel inzicht en handvatten gegeven.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

160

ISBN

9789048818983

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.