Literatuur & Romans Xander Uitgevers Oktober 2015

Ik ben er

Citaat

Je leest over angst, woede, onbegrip, oneerlijkheid, liefde, onmogelijke keuzes en geloven. Dit is een mooi liefdesverhaal.

Sinds zeven maanden voelt Elsa niets meer: geen kou, geen honger, geen pijn en vooral geen angst. Ze is in coma. Thibault wordt gekweld door verdriet en woede, sinds de dag dat zijn broertje een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee jonge meisjes omkwamen. Als hij – geteisterd door slaaptekort – de verkeerde ziekenhuiskamer binnenloopt, ziet hij Elsa roerloos in haar bed en besluit tegen haar te praten. Ze praat niet terug, maar hij weet zeker dat ze hem hoort. Terwijl de doktoren, vrienden en familie hun hoop voor Elsa’s herstel verliezen, groeit in Thibault juist de overtuiging dat ze voor elkaar bestemd zijn.

Aan dit boek ben ik begonnen, en ik heb hem in één ruk uitgelezen. Dit kwam zeker door de schrijfstijl maar ook doordat het onderwerp coma in een mooi verhaal is beschreven en op een bepaalde manier waardoor het verhaal luchtiger wordt.
Je leest het verhaal vanuit Elsa, die in coma ligt na een skiongeluk en vanuit Thibault in het ziekenhuis terecht komt omdat zijn broer daar ligt. Zijn broer heeft een verkeersongeluk gehad waarbij hij twee meisjes heeft doodgereden. Op een dag loopt hij de verkeerde ziekenhuiskamer in, waar hij Elsa ziet liggen. Bij Elsa komt hij tot rust en kan hij nadenken en verdriet hebben, maar dat is niet het enige.

Je leest over angst, woede, onbegrip, oneerlijkheid, liefde, onmogelijke keuzes en geloven. Dit is een mooi liefdesverhaal.
De manier waarop de comaceuze situatie van Elsa wordt beschreven, vind ik heel intens. Ik vind dat Thibault een persoonlijkheid is waarbij duidelijk wordt beschreven wat zijn gevoelens en gedachten zijn en hoe tegenstrijdig deze zijn. Zijn onzekerheid over het voelen van deze emoties, die er mogen zijn, is zo belangrijk.
Het enige waar ik moeite mee had en mij afvroeg, is of er echt een persoon zou zijn als Thibault die in een ziekenhuis bij een vreemd meisje in bed gaat liggen en bij haar in slaap valt. Dat is het enige wat ik onrealistisch vind.

Wat ik schrijnend vond, om te lezen is dat haar ouders zo weinig bij haar langskwamen en weinig contact met haar maakten. Het is zo belangrijk dat je er altijd voor iemand bent waarmee het niet goed gaat. Dit is voor ieder mens belangrijk. Nadat ik het boek uit had, begreep ik de keuze van de kaft en dit is zeer treffend.

Dit is een boek dat ik iedereen kan aanraden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

264

ISBN

9789401604543

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.