Thriller & Spanning A.W. Bruna November 2018

IJskoud

Citaat

Een goed verhaal wat prettig wegleest en je ook vast weet te houden tot de laatste bladzijde.

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood. Vijfentwintig jaar naar dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen? Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk sterkt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

Johanna is 25 jaar geleden plotseling overleden. Haar nichtje Olivia wil ontzettend graag weten wie haar tante was en wat er destijds met haar is gebeurd.

Ben de Groot zit zijn laatste jaren bij een coldcaseteam en zou graag de zaak rondom Johanna alsnog op willen lossen voordat hij met pensioen zou gaan. De zaak is altijd blijven knagen. De familie loopt hier niet al te warm voor op de moeder van Johanna en Olivia na. Olivia wil graag op de hoogte gehouden worden van alle onderzoeken met het oog op haar opleiding. Ben de Groot laat dit niet toe, waardoor Olivia haar eigen onderzoek start.

Johanna had een moeizame relatie met haar ouders. Mette – een uitwisselingsstudent uit Denemarken van de kerk – zorgde voor lesbische gevoelens bij Johanna die haar ouders niet accepteerde. Mette werd zonder pardon met “geweld’ de deur uit gezet. Johanna en haar vriendin Merel regelden een koffer om weg te lopen naar Denemarken voordat haar vader haar in een klooster zou stoppen.

Maar Johanna is nooit op het station aangekomen…. Wat is er die nacht gebeurd? Wat heeft Olivia’s vader – Johanna’s broer Jeroen – met alles te maken?

En dan loopt er nog een verhaal parallel over een crimineel “Mick”, een oude vriend van Jeroen. En wat heeft Jesper met alles te maken, die wordt gechanteerd door Mick? Zodra Olivia op zoektocht gaat naar antwoorden in Denemarken en vervolgens in Groenland begint je een vervelend gevoel te bekruipen. Ineens lijkt iedereen verdacht!

Een goed verhaal wat prettig wegleest en je ook vast weet te houden tot de laatste bladzijde. En och… inspecteur Ben de Groot, deze man sluit je gelijk in je hart.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789400511774

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.