Thriller & Spanning Meulenhoff Januari 2016

Iene Miene Mutte

Citaat

Arlidge gaat soms wel erg snel van personage naar personage waardoor de karakters niet volledig tot bloei komen en ik geen band met ze ontwikkel.

Helen Grace is de heldin van de populaire thrillerreeks van M.J. Arlidge. Ze is een geharde rechercheur die motor rijdt en zich het liefst alleen door het leven slaat, maar wordt achtervolgd door persoonlijke demonen die haar af en toe zelfs in een depressie dreigen te storten. Toch is zij onmisbaar in de strijd tegen psychopaten die Southampton blijven teisteren en onschuldige slachtoffers maken, op gruwelijke wijze…

Iene, miene mutte is het eerste deel in een nieuwe reeks met inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Het boek begint meteen spannend. Zonder introductie vangt het boek aan met twee vrienden die gevangen worden gehouden en moeten vechten voor hun leven. Slechts een van de twee zal overleven… Een wreed gegeven kun je wel zeggen. Gaandeweg het verhaal worden er behoorlijk wat tweetallen ontvoerd en gevangen gehouden. Heftig, zeker als de auteur het niet schuwt dat ook een kind slachtoffer wordt van deze sadist.

Het verhaal bevat veel personages, maar gelukkig zijn deze goed uit elkaar te houden. Minpunt vind ik wel dat Arlidge kiest voor de geijkte uitgangspunten bij zijn hoofdpersonen. Ze zijn allen getroebleerd door drank of drugs. Dit is ondertussen behoorlijk standaard en weinig origineel. De auteur geeft echter weinig weg aan zijn lezers waardoor je niet weet in welke hoek je het moet zoeken. Zijn prettige schrijfstijl, de korte hoofdstukken en de vaart en actie die het boek bevat, maakt dat je werkelijk door het verhaal heen vliegt.

De plot had ik niet aan zien komen, daarin ben in verrast. Hoewel het een prima thriller is, mis ik wel wat diepgang. Arlidge gaat soms wel erg snel van personage naar personage waardoor de karakters niet volledig tot bloei komen en ik geen band met ze ontwikkel. Dat is zeker een puntje voor de andere delen in deze reeks. Ik ben dan ook benieuwd hoe hij zich hierin zal ontwikkelen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789022576229

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.