Thriller & Spanning A.W. Bruna Oktober 2015

Icarus

Citaat

Tot op het laatste moment spannend. Al moet ik eerlijk zeggen dat het einde niet voldeed aan mijn verwachtingen. De dader van de moord had ik niet zien aankomen, maar de manier waarop dit beschreven werd vond ik niet spectaculair.

17 december. Het lichaam van Ernst Richter, internetondernemer en oprichter van de controversiële website Alibi.co.za, wordt aangetroffen in een ondiep graf in de zandduinen vlak bij Parklands. Hij werd sinds een maand vermist. Niemand binnen de politiemacht wil de zaak aannemen vanwege de politieke consequenties voor de betrokkenen én de onherroepelijke mediatsunami die zal volgen op de moord op een persoon zo omstreden als Richter. En dus mag de speciale eenheid ‘de Valken’ ermee aan de slag. Zelfs onder normale omstandigheden zou deze zaak al genoeg kopzorgen veroorzaken voor Bennie Griessel en Vaughn Cupido. De medewerkers van Alibi.co.za behoren niet bepaald tot het mededeelzame soort en de lijst van mensen die Richter met hun blote handen hadden willen wurgen is lang. Maar de omstandigheden zijn allesbehalve normaal. Griessel heeft de fles weer ontdekt en Cupido is verliefd – op een van de hoofdverdachten. En op 24 december zet de verklaring van een jonge wijnboer de zaak volledig op zijn kop. Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn.

Ik was nog niet bekend met de boeken van Deon Meyer. Voordat ik met het dit deel begon, heb ik eerst alle delen gelezen van de boeken die gaan over Bennie Griessel. Bij alle delen moest ik eerst inkomen voordat het verhaal mij pakte. Maar als ik eenmaal dit punt bereikte, kon ik niet meer stoppen met lezen.
Hoofdpersoon Bennie vind ik ijzersterk.  Zijn kracht die tegelijkertijd zijn kwetsbaarheid vormt.  Buiten het moordonderzoek,  hoop je dat het hem lukt om niet terug te vallen in zijn alcoholverslaving.

Het boek bevat twee verhaallijnen. De eerste vertelt het verhaal van François du Toit, een jonge wijnboer. Hij vertelt zijn levensverhaal en uiteindelijk wordt duidelijk wat dit met de moord te maken heeft op Ernst Richter, de eigenaar van het bedrijf ‘ Alibi’.
De tweede vertelt over de zoektocht van de Valken,  die de moord onderzoeken.
Een spannende thriller die anders is dan andere omdat het zich in Zuid Afrika afspeelt en dit een andere dimensie geeft.
De hoofdpersonen die allen op zoek zijn naar liefde en waardering.

Tot op het laatste moment spannend. Al moet ik eerlijk zeggen dat het einde niet voldeed aan mijn verwachtingen. De dader van de moord had ik niet zien  aankomen, maar de manier waarop dit beschreven werd vond ik niet spectaculair. Jammer, aangezien ik het boek heel sterk vind.
Ik vind de lay out mooi en deze is aansprekend. In de boekwinkels wordt mijn aandacht direct naar dit boek getrokken.
Zeker een aanrader!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789400506152

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld