Cargo Februari 2014

Hypnose

Citaat

Kepler schuwt er niet voor om ook kinderen slachtoffer te laten worden van gruwelijke misdaden. Dit bezorgt mij rillingen en zorgt ervoor dat ik er een nare smaak aan overhoud. Maar helaas is dit wel de realiteit.

Hij had gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Nu breekt hij zijn belofte om levens te redden, maar zet daarmee zijn eigen leven op het spel. Tien jaar geleden heeft Erik Maria Bark besloten zijn leven als hypnotiseur naast zich neer te leggen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt een zwaargewonde getuige onder hypnose. Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte. De deuren naar de hel lijken geopend en Erik wordt getroffen door een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ook zijn gezin meesleuren in een vreselijke nachtmerrie.

Al langere tijd hoor ik goede berichten over de boeken van het auteursduo Kepler. Ik besloot de hele reeks boeken te kopen en nu toch echt eens te gaan beginnen. Uiteraard koos ik voor het boek dat het eerste verscheen van dit duo, Hypnose.

Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven verteld, al staan die van Erik en Joona Linna central Erik heeft in het verleden patiënten gehypnotiseerd om deze te helpen hun trauma te verwerken. Toen dit tijdens een sessie uit de hand liep, besloot Erik radicaal met hypnotiseren te stoppen. Tot 10 jaar later Joona Linna hem vraagt nog een keer een patiënt, een jongen in coma, te hypnotiseren. Dit om de zus van de patient te redden, die in gevaar zou zijn.

Wat opvalt is dat Kepler de tijd neemt voor de dialogen. Bij sommige gebeurtenissen wordt lang stilgestaan, zonder dat dit gaat vervelen. Het voegt daadwerkelijk wat toe aan het verhaal. Kepler weet zo diepgang te creëren. Niet alleen in het verhaal zelf, maar ook in de personages en onderlinge verhoudingen.

Het verhaal is erg afiwsselend. Dit komt mede door de wisselende perspectieven, maar ook doordat de lezer wordt meegenomen in het verleden. We komen er achter wat zich tijdens die bewuste sessie heeft afgespeeld.

Gaandeweg het verhaal komen de verschillende verhaallijnen bij elkaar. Dit lijkt mij in eerste instantie haast onmogelijk, maar Kepler weet wonderbaarlijk genoeg alles te laten kloppen. Wat mij vooral bijblijft na het dichtslaan van dit boek, zijn alle gruwelijkheden waar sommige mensen mee te maken hebben in hun leven. Kepler schuwt er niet voor om ook kinderen slachtoffer te laten worden van gruwelijke misdaden. Dit bezorgt mij rillingen en zorgt ervoor dat ik er een nare smaak aan overhoud. Maar helaas is dit wel de realiteit.
Er stond mij slechts een ding tegen in het plot. Hier kan ik alleen niet over uitweiden zonder wat te verklappen, dus dat doe ik dan ook niet.

Ik kan niet anders dan concluderen dat ik het roerend eens ben met een ieder die mij aanraadde boeken van dit duo te gaan lezen. En ik ben dan ook zeer benieuwd naar de andere delen uit deze reeks.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestipBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

560

ISBN

9789023486824

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld