Thriller & Spanning Ambo | Anthos Juli 2016

Huidpijn

Citaat

De doorgewinterde Noort lezer zal niet verrast zijn over de dader. Toch gebeurd er in het verhaal genoeg om getriggerd te blijven.

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde- en daarmee haar droom – dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Zoals we gewend zijn van Noort leest ook Huidpijn makkelijk weg. Ook dit boek zal weer een grote doelgroep weten te bekoren. Wat meteen opvalt aan het verhaal is dat het personage Anne geïnspireerd is op een bekende Nederlander, en wel Eva Jinek. Dat kan haast niet missen, wat maakt dat je onbewust toch enigszins gaat vergelijken.
De setting waarin het verhaal zich afspeelt, het tv wereldje, is interessant en zal veel mensen aanspreken. Wie heeft er niet gedroomd van een carrière op tv? De wereld waar Anne zich in bevindt is echter een stuk minder mooi dan de buitenkant doet vermoeden… Er heerst vooral jaloezie en vijandigheid.

Het personage Anne is goed uitgewerkt, wel mis ik soms wat diepgang in het verhaal. Wel weet Noort precies waar ze tot in detail moet treden en waar ze voldoende heeft aan het weergeven van de grote lijnen in het verhaal.
Ik heb al snel door in welke hoek ik de dader moet zoeken en de plot is voorspelbaar. De doorgewinterde Noort lezer zal niet verrast zijn over de dader. Toch gebeurd er in het verhaal genoeg om getriggerd te blijven. Het ‘op het puntje van mijn stoel zitten’ was hij Huidpijn echter niet aan de orde.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789026337383

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.