Jeugd Moon April 2011

Hoe word je een piraat

Citaat

De personen en hun karakters zijn heel goed en duidelijk verwoord, en ondanks de piratentaal en namen onthoud je meteen wie wie is, en wat zijn piratenkwaliteiten zijn.

Het spannende vervolg op Hoe tem je een draak. Stikkum Stoere Steurkop de derde is een vikingsheld –energiek, dapper en altijd vindingrijk. Maar een vikingsheld word je niet van de één op andere dag. In dit oorverdovende avontuur kijkt hij terug op de tijd waarin hij nog niets wist over zwaardvechten, schipbreuken en moorddadige draken…

Het verhaal gaat over de jeugdjaren van Stikkum, de zoon van Vikinghoofdman Stoek de Knoert. 
Het is een mager klein ventje met een tandloos draakje die er moeite mee heeft om in de voetsporen van zijn vader, hoofdman van de stam van harige hufters te treden. Samen met zijn beste vriendje Vissepoot die ook een draakje heeft die gruwelkoe heet gaat hij naar de vikingsschool en beleefd hij allemaal avonturen. 

Wat een leuk, humorvol en toch zeer spannend boekje. Vooral de lessen op school zoals daar zijn: zwaardvechten op zee, diep beledigen en doelloos bekladden (schort meenemen!) zijn erg leuk bedacht en goed beschreven. De personen en hun karakters zijn heel goed en duidelijk verwoord, en ondanks de piratentaal en namen onthoud je meteen wie wie is, en wat zijn piratenkwaliteiten zijn. Eigenlijk zou dit boekje een extra ster moeten krijgen voor de leuke tekeningen en kantlijn krabbels. Ach, ik doe het ook! Ook al is dit een boekje voor kinderen ik heb het met heel veel plezier gelezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

222

ISBN

9789048808991

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.