Thriller & Spanning A.W. Bruna April 2016

Hittegolf

Citaat

Het einde wordt een beetje rommelig en de ontknoping stelt teleur. Desondanks blijft het een boek dat je even snel tussendoor leest.

De huid boven haar jukbeen was gezwollen en duwde haar oog een stukje dicht. Achteraf bezien had ze het ijs beter voor haar oog kunnen gebruiken. Ze deed een schietgebedje dat de zwelling morgen een stuk minder zou zijn en dat de boel niet blauw zou worden. Dat zou een regelrechte ramp zijn.

Het is heet, heel heet. Een hittegolf teistert Portugal. Peter Huizing, een selfmade man, bezit een huis aan de Algarve. Daar woont hij in de zomer met zijn dochter Anoek en zijn vrouw Marie-Louise, de stiefmoeder van Anoek. Ze komen al jaren naar Portugal om er de zomer door te brengen. De moeder van haar Portugese vriendin Cesária werkt voor de familie. Ze onderhoud de villa. Anoek en Cesária zijn jong en meer geïnteresseerd in de leuke dingen in het leven. Aan de leuke zomer komt snel een einde wanneer er aan de voet van een klif een lichaam wordt gevonden. Inspecteur Gabriëla Carvalho en haar partner Raimundo worden op de zaak gezet. Ze ontdekken overeenkomsten met een onopgeloste verdwijning van zeven jaar geleden. Aan hen de taak om uit te zoeken wie verantwoordelijk is voor de dood van deze persoon en wat de oude zaak ermee te maken heeft.

Hittegolf is verdeeld in twee delen. Het eerste deel draait om Anoek en Cesária. Het tweede deel draait om Anoek en Gabriëla. Het deel waarin de moord opgelost moest worden. De schrijfstijl is simpel, net als het verhaal. De personages zijn goed genoeg beschreven om je te kunnen inleven. De zoektocht naar de dader blijft spannend. Het einde wordt een beetje rommelig en de ontknoping stelt teleur. Desondanks blijft het een boek dat je even snel tussendoor leest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789400508217

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.