Thriller & Spanning A.W. Bruna Februari 2019

Het zusje

Citaat

Grace krijgt niet alleen problemen met haar vriend, maar ook op haar werk. Door middel van wisselingen in heden en verleden krijg je steeds meer inzicht in het hoe, wat, waarom. 

Grace is de dood van haar beste vriendin Charlie nooit te boven gekomen. Ze wordt achtervolgd door haar laatste woorden. Op zoek naar antwoorden opent ze een doos met persoonlijke aandenkens en brieven van Charlie. Daarna realiseert ze zich dat ze eigenlijk maar heel weinig wist van haar hartsvriendin.

Wanneer Grace op zoek gaat naar Charlies vader, komt ze in contact met Anna, die claimt het zusje van Charlie te zijn. Voor Grace voelt het algauw alsof Anna familie is, en door haar komst is het verlies van Charlie iets draaglijker.
Maar iets klopt er niet…

Al langere tijd was ik benieuwd naar de boeken van Louise Jensen, mede door de prachtige covers. Door mijn Kobo Plus abonnement kon ik op een laagdrempelige manier kennismaken met een van haar boeken, te weten Het zusje.

Ik het boek volgen we Grace. Ze is op jonge leeftijd haar beide ouders verloren en groeide op bij haar opa en oma. Op de eerste dag op haar nieuwe school maakt ze kennis met Charlie en ze worden vrienden voor het leven. Wanneer Charlie echter komt te overlijden mist Grace haar steun en toeverlaat. Wanneer de mysterieuze Anna in beeld komt, die zegt het zusje van Charlie te zijn, denkt Grace in haar een nieuwe beste vriendin te hebben gevonden. Maar is Anna wel wie ze zegt dat ze is?

Het zusje heeft een interessant uitgangspunt en het boek begint veelbelovend. De lezer leert eerst Grace kennen en middels flashbacks wordt er een beeld geschetst van haar leven. Evenals van haar leven met Charlie. Wanneer Anna in beeld komt gebeuren er echter een paar onverklaarbare zaken en wordt Grace steeds verder in het nauw gedreven. Ze krijgt niet alleen problemen met haar vriend, maar ook op haar werk. Door middel van wisselingen in heden en verleden krijg je steeds meer inzicht in het hoe, wat, waarom.

Het valt me op dat de auteur de tijd neemt om je als lezer in het verhaal te laten komen. De onverklaarbare gebeurtenissen volgen elkaar vervolgens echter in rap tempo op, naar mijn idee iets te snel. De lezer krijgt weinig tijd om erbij stil te staan en leeft zo ook weinig mee met de hoofdpersoon. Daarnaast is de link met Anna al snel gelegd. De enige echte vraag is wat de relatie van Anna met Charlie was. In de plot wordt dit gedegen uit de doeken gedaan. Alle lijntjes komen samen maar echt verrassend is het niet. Daarbij vind ik de rol van Charlie haar moeder behoorlijk onderbelicht. Wat zijn haar beweegredenen geweest om zo met haar dochter en diens overlijden om te gaan? Hier had veel meer uit gehaald kunnen worden. Desondanks leest het verhaal prettig weg en weet Jensen door middel van de flashbacks de aandacht van de lezer vast te houden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789400510272

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.