Literatuur & Romans De Boekerij November 2008

Het weerzien

Citaat

Ware vriendschap is iets om te koesteren en dat heeft Gerrard goed begrepen in Het weerzien. Een prachtig boek over de liefde, familie en het loslaten van een geliefde.

Na een stukgelopen relatie in Italië woont Marnie weer in Londen, waar ze in een piepklein poppenmuseum werkt. Als ze op een ochtend onverwacht een telefoontje krijgt van Oliver, haar grote jeugdliefde, is dat het begin van Marnies terugkeer naar het verleden. 

Ralph de gezamenlijke jeugdvriend van Marnie en Oliver, blijkt ernstig ziek. Om bij hem te kunnen zijn in deze zware periode, vertrekt Marnie naar Ralph’s buitenhuis in Schotland. Hier komen de herinneringen aan haar jeugdjaren in alle hevigheid naar boven: Marnies gevoelens voor Oliver en Ralphs onbeantwoorde liefde voor Marnie. Wat is er al die jaren geleden precies gebeurd, waarom is het contact tussen de drie ooit verbroken en kunnen ze het verleden achter zich laten?

Het weerzien neemt je mee in de wereld van de gecompliceerde vriendschappen. Helemaal tussen mannen en vrouwen en alle gevoelens die daarmee om de hoek komen kijken. Marnie wordt noodgedwongen geconfronteerd met geesten uit het verleden. Dat Marnie verschrikkelijk veel heeft meegemaakt komt al snel naar boven. Gerrard heeft met veel compassie beschreven hoe Marnie na deze tragedies haar leven weer heeft geprobeerd op te pakken. Dat dat met vallen en opstaan is gebeurd mag duidelijk zijn. Marnie heeft in het verleden niet altijd de goede keuzes gemaakt waarvoor ze vandaag de dag nog steeds de consequenties draagt.

Ware vriendschap is iets om te koesteren en dat heeft Gerrard goed begrepen in Het weerzien. Een prachtig boek over de liefde, familie en het loslaten van een geliefde. Een boek dat je grijpt en in een adem uitleest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

334

ISBN

9789022550960

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.