Thriller & Spanning Ambo | Anthos Maart 2010

Het vergeten gezicht

Citaat

Niets is wat het lijkt en liefde en angst liggen heel dicht bij elkaar en de schrijfster laat zien wat ook nu nog de gevolgen van het Duitse oorlogsverleden zijn.

Lizzy, een jonge freelance journaliste, ontvangt na een trip naar het buitenland een koffer thuis die niet de hare is. Aan wie behoren deze vrouwenkleren, schoenen en toiletspullen toe? In de koffer zit ook een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht. Lizzy raakt gefascineerd door het indrukwekkende liefdesverhaal dat zich vlak voor de oorlog in nazi-Duitsland afspeelt. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenares van het boek en reist af naar Berlijn.

Daar ontmoet ze Markus, die haar vertelt dat de vrouw die zij zoekt is verdwenen. Hij wacht al een jaar wanhopig op haar terugkeer en Lizzy besluit hem te helpen. Ze raakt verstrikt in een web waarin heden en verleden zozeer door elkaar beginnen te lopen dat Lizzy vreest voor haar eigen identiteit.

Een freelancejournaliste krijgt na een reis de verkeerde koffer. Ze besluit de eigenaresse in Duitsland op te sporen. Deze blijkt verdwenen en samen met diens man gaat ze op onderzoek uit. Niets is wat het lijkt en liefde en angst liggen heel dicht bij elkaar en de schrijfster laat zien wat ook nu nog de gevolgen van het Duitse oorlogsverleden zijn. Spannend met een heel ander plot dan je in eerste instantie verwacht.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

282

ISBN

9789041415578

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.