Luitingh Sijthoff November 2014

Het verdwenen eiland

Citaat

Het is een boek dat als een trein leest. De spanning is goed opgebouwd en sleept je mee in het verhaal.

In Het verdwenen eiland krijgt Gideon Crew een bijna onmogelijk opdracht van Eli Glinn: een pagina stelen uit het Book of Kells, een geïllumineerd manuscript dat Ierland heeft uitgeleend aan de Morgan Library in New York. Er schijnt namelijk een oud verborgen schatkaart uit de oude Griekse tijd onder de verschillende lagen verf te zitten. Deze schat is voor Glinn van hoge waarde: een medicijn dat waarschijnlijk alles kan genezen. Glinn zit namelijk in een rolstoel.

Wanneer het duidelijk is dat er daadwerkelijk een schatkaart bestaat worden Gideon en zijn partner Amy, op pad gestuurd om de schat op te halen. Hun grote avontuur begint dan. Ze krijgen een hightech boot mee, en varen richting de verschillende eilanden in het Caribische gebied. Zoals in elk avonturenverhaal krijgen ook zij te maken met piraten, slecht weer en achtervolgingen.

Het verdwenen eiland is een spannend verhaal. Je wordt helemaal meegezogen in de belevenissen van Gideon en Amy. Ondanks alle tegenslagen vechten ze voor hun leven en willen ze kosten wat het kost de missie afmaken. Tot ze erachter komen dat niets is wat het lijkt.

Het verhaal is goed opgebouwd. Het vertelt precies wat de oorsprong van de kaart is en hoe ze deze moeten interpreteren. Want niks staat in duidelijke taal. Het is een boek dat als een trein leest. De spanning is goed opgebouwd en sleept je mee in het verhaal.

Nooit eerder las ik een boek van Preston & Child, maar nu ik er een gelezen heb kan ik zeggen dat ze een prettige schrijfstijl hebben waardoor ik zeker een ander boek van ze zal lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

318

ISBN

9789024564880

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.