Thriller & Spanning A.W. Bruna Oktober 2008

Het verborgen raadsel

Citaat

Een bijster origineel boek met een plot dat niemand verwacht, misschien teleurstellend maar zeker onverwacht.

Een groep oudejaarsstudenten heeft zich ingeschreven voor een college Logica en Argumentatieleer. Bij het eerste college worden ze verrast door de onorthodoxe wijze van lesgeven van professor Williams. Hij heeft een opdracht voor ze. Aan de hand van tips en hun eigen logica moeten ze een fictieve zaak van een vermist meisje oplossen. Wanneer dit niet lukt binnen de zes weken die de cursus duurt, zal het meisje vermoord worden.

Drie van de studenten, Mary, Brian en Dennis raken steeds meer geobsedeerd door het raadsel. Zeker als blijkt dat de zaak gebaseerd is op een vermissing van jaren geleden. Ze vermoeden dat Williams iets voor hen achterhoudt en weten niet meer wie of wat ze moeten vertrouwen. Hoe meer de drie zich in de zaak vastbijten, hoe meer de scheidslijnen tussen fictie en werkelijkheid vertroebelen en des te gevaarlijker de situatie voor henzelf wordt…

Mary, Brian en Dennis zijn zulke verschillende personen met heel andere karakters. Op deze wijze is het leuk om te lezen hoe de drie studenten wisselend op deze colleges reageren. Allemaal snappen ze er niets van, dat hebben ze gemeen. Maar de een wil het oplossen en de ander gaat liever feesten. Maar als Mary achter steeds meer zaken komt, kunnen ze er niet meer omheen en gaan de drie samenwerken. Het verhaal wordt hier steeds spannender, wat is waar en wat niet? Wie kunnen ze vertrouwen? Professor Williams is zo’n vage leraar, maar wat hij zegt klopt wel. Langzaam maar zeker komt de steen boven water en laat je verbluft achter. Dit had niemand zien aankomen ook jij niet.

Een bijster origineel boek met een plot dat niemand verwacht, misschien teleurstellend maar zeker onverwacht. Een boek over de psychologische kant van de mens. Ze willen alledrie iemand redden die ze niet kennen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor een meisje dat ze nooit gezien hebben. Dit is knap geschreven. Een boek dat je niet snel zult vergeten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789022993590

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.