Literatuur & Romans Karakter Uitgevers Juli 2010

Het trommelvel

Citaat

Een mooie roman met een spannende verhaallijn.

Een computerpiraat weet tot het computersysteem van het Vaticaan door te dringen en, ondanks alle veiligheidsmaatregelen, zelfs in de privé-computer van de paus in te breken. Daar laat hij een mysterieuze boodschap achter over een kerk in Sevilla, die ‘uit zelfverdediging mensen doodt’.

Pater Quart, geheim agent van het Vaticaan, reist naar Sevilla om de zaak te onderzoeken. Daar wordt hij geconfronteerd met een corrupte aartsbisschop, een frauduleuze bankier, drie pittoreske delinquenten, een schandaal journalist, een archaïsche pastoor die zijn kerk met hand en tand tegen de dreigende sloop verdedigt, en een vrome bejaarde aristocrate met een gevaarlijk aantrekkelijke dochter.

Een mooie roman met een spannende verhaallijn. De hoofdpersoon werkt voor het Vaticaan en moet onderzoeken of twee dodelijke ongevallen in een Spaanse kerk wel ongevallen waren. Tijdens zijn onderzoek krijgt hij niet veel medewerking en het duurt lang voor hij hier enig zicht op krijgt. De grootste uitdaging tot het behoud van de gelofte van het celibaat is een mooie bankiersvrouw, wiens echtgenoot de spil vormt van een samenzwering tegen het Spaanse kerkje. Deze bankier doet er alles aan om de kerk af te breken en zo de waardevolle grond te bemachtigen. Mooie roman met een goed plot in het laatste hoofdstuk.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

485

ISBN

9789061124283

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.