Thriller & Spanning The House of Books September 2011

Het stille meisje

Citaat

Een heerlijk boek dat je niet snel weg kunt leggen en het plot komt uit een onverwachte hoek.

In Bostons Chinatown wordt de hand van een vrouw gevonden. Op het dak van een gebouw ligt haar lijk met een bijna afgehakt hoofd. Er worden twee zilvergrijze haren op haar lichaam aangetroffen. Tijdens het onderzoek ontdekken rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles dat er nog meer brute moorden zijn gepleegd.
Negentien jaar eerder vonden tijdens een schietincident in een restaurant in Chinatown vijf mensen de dood. Slechts een persoon overleefde die slachtpartij: een mysterieuze vrouw en een meester in de Chinese vechtkunst die een groot geheim met zich meedraagt. Nu is ze het doelwit van een onzichtbare vijand die meedogenloos toeslaat.

Elke grote stad heeft wel een Chinatown, klein of groot dat maakt niet uit. Zodra je er rondloopt hangt er een mystieke sfeer. Je waant je even in een heel andere wereld, met eigen gebruiken en rituelen. In Boston heeft er negentien jaar eerder echter een vreselijke moordpartij plaatsgevonden. Niet zo gek dus dat er een speciale Ghost tour voor is opgezet en juist dan ontdekken ze dan een afgehakte hand. Eerst denken de toeschouwers nog dat het bij de tour hoort, maar daar komen ze snel op terug… Het is de taak van Jane en Maura om de moordenaar op te sporen en dat gaat niet zonder slag of stoot. De oude gebruiken en legendes van het eeuwenoude China spelen een grote rol, blijkt al snel. Dit maakt het onderzoek er niet makkelijker op.

De mystiek spat van de bladzijdes af. Een heerlijk boek dat je niet snel weg kunt leggen en het plot komt uit een onverwachte hoek. Tevens komt er een personage voorbij die we in Sneeuwval, het vorige boek van Gerritsen, hebben leren kennen. Kortom, heerlijk leesvermaak.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

336

ISBN

9789044332490

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.