Jeugd The House of Books Augustus 2009

Het snoepprinsesje

Citaat

Een leerzaam kinderboek zodat kinderen begrijpen dat snoepen met mate beter is voor je.

Het Snoepprinsesje gaat over een meisje, genaamd Molly. Molly houdt ontzettend veel van snoep. Chocoladerepen, zuurtjes, koekjes, ijsjes… Alles vindt ze lekker. En voor elk soort snoep heeft Molly een speciale kamer in het paleis. Zoveel snoep is niet alleen slecht voor je tanden, maar ook voor je buik, je benen en eigenlijk voor je hele lijf. Ook Molly krijgt er last van. Ze wordt steeds dikker en dikker en opeens heeft ze er genoeg van. De koning en koningin organiseren een wedstrijd: wie ervoor kan zorgen dat Molly niet meer zoveel snoep eet, mag een wens doen. Iedereen uit de weide omtrek mag meedoen.

Dit kinderboek over een klein meisje dat heel veel van snoep houdt is leuk en begrijpbaar geschreven. Ook komt het moraal van het verhaal goed naar voren zodat ook kleine kinderen dit snappen. De tekeningen die bij elk stukje van het verhaal horen zijn grappig en beeldend gemaakt.

Het snoepprinsesje leert zelf beetje bij beetje wat teveel snoepen met je lichaam doet. Ook komt ze erachter hoe fijn het is om veel energie te hebben om lekker te kunnen spelen en bewegen. Een leerzaam kinderboek zodat kinderen begrijpen dat snoepen met mate beter is voor je.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

40

ISBN

9789044323887

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.