Thriller & Spanning Meulenhoff April 2016

Het slechte pad

Citaat

Het slechte pad is een degelijk opgebouwd misdaadverhaal dat aan alle eisen voldoet om het te laten slagen. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik het af en toe wat braafjes vind.

Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, priv├ędetective Cormoran Strike, is niet zozeer verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo`n gruwelijke daad. De politie heeft al snel een van hen als verdachte aangemerkt, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin te graven in de duistere achtergrond van de andere drie.

Het slechte pad is het derde deel in de reeks over detective Cormoran Strike. Hoewel de boeken afzonderlijk van elkaar te lezen zijn, zou ik dat niet aanraden. Helemaal omdat in het derde deel de relatie van Cormoran en zijn assistente Robin verder uitgediept wordt. Dan is het als lezer erg prettig om te weten wat er in de voorgaande twee boeken gebeurd is. Voor de fans van de reeks is het vooral spannend of Robin haar huwelijk zal doorzetten…

Galbraith heeft er duidelijk voor gekozen om in dit boek de relatie tussen Robin en Cormoran de boventoon te laten voeren. Toch probeert ze het detective gedeelte niet onder te laten sneeuwen. Het lijkt echter of ze geen keus kan maken, waardoor het verhaal op mij soms wat rommelig overkomt. Er zijn veel verdachten en het is lastig om deze, en hun misdaden uit het verleden, uit elkaar te houden. Dit maakt dat je tijdens het lezen echt bij de les moet blijven. Wat wel een interessant uitgangspunt is, is dat de drie verdachten oude bekenden zijn uit het verleden van Cormoran. Dit maakt dat we hem ook steeds beter leren kennen.

Het slechte pad is een degelijk opgebouwd misdaadverhaal dat aan alle eisen voldoet om het te laten slagen. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik het af en toe wat braafjes vind. Galbraith mag van mij best wat meer buiten de gebaande baanden treden en meer creativiteit gebruiken.

Hoewel ik zeker fan ben van deze reeks, vond ik Het slechte pad toch de minste van de drie. Galbraith weet een extra dimensie toe te voegen aan de relatie Cormoran / Robin, maar laat het vervolgens aan de kant van de misdaad helaas liggen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

576

ISBN

9789022575970

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.