Literatuur & Romans De Geus Oktober 2009

Het portret

Citaat

De geschiedenis is gedetailleerd beschreven, maar een minpuntje is wel dat je door de vele namen in het boek soms echt de draad kwijtraakt.

Als in 1886 de illustere barones Betty de Rothschild overlijdt, sluit zij niet voorgoed haar ogen, maar verplaatst haar geest zich naar het portret ‘een meesterwerk’ dat de befaamde schilder Ingres van haar maakte.

Het portret is weinig rust gegund: het verhuist van het ene onderkomen naar het andere, verdwijnt tijdens de bezetting naar Duitsland, wordt bedreigd met vernietiging en reist tentoonstellingen over de hele wereld af.

Het portret is een roman waarin de belevenissen van barones Betty de Rothschild worden beschreven. Als de geest eenmaal is verhuisd naar haar portret kan de lezer vooral de historische feiten betreft de Rothschilds en de geschiedenis meebeleven tot op heden. Als je houdt van de vele familieverbanden en de aristocratie is het een mooi boek. De geschiedenis is gedetailleerd beschreven, maar een minpuntje is wel dat je door de vele namen in het boek soms echt de draad kwijtraakt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

251

ISBN

9789044512731

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.