Literatuur & Romans Ambo | Anthos Augustus 2016

Het nest

Citaat

Het nest vind ik een weergaloos debuut en ik ben erg benieuwd naar het volgende boek van Sweeney.

Elke familie heeft zo haar problemen. De Plumbs alleen wat meer dan andere. Na jaren van onderhuidse spanningen barst uiteindelijk de bom wanneer Melody, Beatrice en Jack Plumb in een restaurant hun charismatische maar roekeloze broer Leo opwachten, die net uit een afkickkliniek komt. Een paar maanden daarvoor heeft Leo, dronken achter het stuur, een ongeluk veroorzaakt met ernstige gevolgen voor zijn jonge bijrijdster. De kosten daarvan hebben een groot gat geslagen in de erfenis waarop iedereen had gerekend. Lukt het Leo’s broer en zussen om hem zo onder druk te zetten dat hij het verdampte geld terugverdient?

I loved this book! Een van de beste boeken die ik in 2016 heb gelezen. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook echt fan ben van de cover, mijn complimenten voor degene die deze heeft ontworpen. Ik had dit boek blind aan kunnen schaffen om alleen al die prachtige cover in mijn boekenkast te hebben staan. Een zacht mintgroen, met goud…

Het verhaal speelt zich af in New York. Een leuke setting en voor de New York bezoekers erg herkenbaar.
In Het nest staat de disfunctionerende familie Plumb centraal. Dit maakt meteen dat het boek mij doet denken aan de boeken van Emma Straub. Ook Sweeney blijkt een kei in het op papier zetten van disfunctionele families. De familie Plumb bestaat uit vier heel verschillende karakters, waardoor je de personages goed uit elkaar kunt houden en je in altijd wel in een van hen herkent. Dat de moeder van het gezin daarbij een voorkeur heeft voor haar oudste zoon, is een taboe dat Sweeney niet uit de weg gaat. De onderlinge banden en strubbelingen heeft de auteur treffend op papier weten te zetten.
Daarnaast beschikt Sweeney over een fijne en aansprekende schrijfstijl.

Het nest vind ik een weergaloos debuut en ik ben erg benieuwd naar het volgende boek van Sweeney. Enig minpunt aan het verhaal vind ik het zoetsappige einde. Op het einde wordt er vooruitgeblikt en zien we hoe het iedereen vergaat. Op zich een leuke toevoeging, maar dit happy end gaat mij iets te ver en komt de realiteit van het verhaal niet ten goede.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789026331923

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.