Thriller & Spanning De Fontein April 2009

In het nauw

Citaat

e hoofdpersonen worden goed uitgediept en door de schrijfstijl van Scottoline krijg je ook een beeld van hoe het stadsleven eruit ziet in Philadelphia.

Mary DiNunzio is een gehaaide advocate werkzaam op een gerenommeerd kantoor in Philadelphia. De laatste persoon die ze op haar spreekuur verwacht is haar oude highschool vijand Trish, door wie Mary altijd werd gepest. Ironisch genoeg zoekt Trish hulp nu Mary’s hulp, omdat haar minnaar Bobby haar leven terroriseert. Hij mishandelt haar en bedreigt haar zelfs met de dood als ze zegt dat ze hem zal verlaten. Wanneer Trish enkele dagen later spoorloos verdwijnt, wordt Mary verweten dat ze niets heeft gedaan om Trish te helpen. Tot overmaat van ramp houdt Mary haar vroegere relatie met Bobby voor de politie achter en wringt zich zo in een onmogelijke en verachte positie. En als dan ook nog het lijk van een gezamenlijke oude schoolvriend opduikt, weet Mary dat er meer speelt dan zij vermoedde. Noodgedwongen gaat ze alleen op onderzoek uit en wordt ze geconfronteerd met zaken uit haar eigen verleden, die ze al lang had verdrongen. 

Mary is terug van weggeweest in deze spannende thriller. Mary heeft het niet echt leuk gehad op school mede door de meiden die nu haar hulp verwachten, meer eisen eigenlijk. Mary noemt ze dan ook liefkozend de akelige meiden. Mary is een advocate met een hart en het raakt haar dan ook als iedereen haar raar aankijkt als Trish is verdwenen. Door deze acties zet ze alles wat vroeger is gebeurd en gaat op onderzoek uit, met alle gevolgen van dien. Mary zet zelfs haar eigen leven op het spel.

Het is een leuke en soms ook grappige thriller van Scottoline, waar ook de spanning aan bod komt. De ouders van Mary komen geregeld aan bod wat een glimlach op je gezicht tovert. De hoofdpersonen worden goed uitgediept en door de schrijfstijl van Scottoline krijg je ook een beeld van hoe het stadsleven eruit ziet in Philadelphia. Wat ik persoonlijk heel leuk vind aangezien ik deze stad een bezoekje gaan brengen. Nu maar hopen dat we Mary tegen het lijf lopen voor een bakje koffie bij de Starbucks…ze heeft vast veel te vertellen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

401

ISBN

9789026124778

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.