Jeugd The House of Books Juni 2009

Het leven van Jenna Fox

Citaat

Het verhaal is zeer origineel en verrassend, al is het wel een genre waar je van moet houden.

De zeventienjarige Jenna krijgt te horen dat ze net is ontwaakt uit een coma. Ze is nog steeds aan het herstellen van een vreselijk ongeluk dat een jaar geleden heeft plaatsgevonden. Maar wat is er allemaal vóór het ongeluk gebeurd? Jenna kan zich niets meer herinneren. Of toch wel? En zijn haar herinneringen ook echt háár herinneringen?

Een boek waar ik zeer benieuwd naar was en veel van verwachte, al had ik geen idee wat eigenlijk. Het verhaal is zeer origineel en verrassend, al is het wel een genre waar je van moet houden. Het is een soort van sciencefiction verhaal voor de jeugd. Een leuke eerste kennismaking is het zeker, al is geloofwaardig wat anders.

Het draait allemaal om Jenna, 17 jaar, die na een lange tijd wakker wordt uit coma. Ze kan zich niets meer herinneren van het ongeval. Na verloop van tijd komen er echter beetje bij beetje herinneringen binnen en valt het haar op dat haar ouders en oma ook wel erg vreemd doen. Buiten dat zitten ze helemaal afgeschermd van de buitenwereld, en al snel blijkt dat dit niet zonder reden is…

Het plot van het verhaal is sterk, al zie je deze gedurende het verhaal wel aankomen. Desondanks is het plot erg origineel en laat het de lezer verbijsterd achter. Een verhaal dat tot nadenken stemt. En wie weet is het een voorbode van de toekomstige wetenschap… Niets is immers onmogelijk in de toekomst.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

303

ISBN

9789044321890

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.