Jeugd De Fontein Mei 2010

Het leven van een loser: Vette pech

Citaat

Kinney is met stip mijn favoriete auteur voor de jeugd en vooralsnog staat hij eenzaam aan de top. Deze serie is de meest fantastisch en hilarische kinderserie die ik ooit gelezen heb!

Wat je ook doet, vraag Bram niet hoe zijn vakantie was, want als er iets is waar hij niet over wil praten dan is het dan wel. Na een woordeloze zomervakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Hij heeft er zin in en wil alle vakantie-ellende zo snel mogelijk vergeten. Het schooljaar begint goed: op dag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere.

Dit boek is net als het eerste deel fantastisch en hilarisch. Kinney is met stip mijn favoriete auteur voor de jeugd en vooralsnog staat hij eenzaam aan de top. Het tweede deel is prima te lezen zonder voorkennis, maar het eerste deel is zo hilarisch dat ik je aanraad deze zeker te lezen!

In dit deel gaat hoofdpersoon Bram naar school. Dat is niet het ergste, maar zijn ouders zijn verhuisd naar een boerderij buiten de stad en hij mag geen buskaart. Al snel behoren ellenlange fietstochten in de regen tot zijn dagelijkse ritueel. En dat terwijl zijn twee beste vrienden met de bus gaan en hem nog inhalen ook. Zwaaiend wel te verstaan. Daarbij heeft Bram te maken met zijn oudere zus, die hem regelmatig het leven zuur probeert te maken. Bram en zijn zus wisselen elkaar af met acties, wat vaak grappige situaties oplevert. Ook leuk is dat zijn ouders en jongere broertje een grote rol hebben in het geheel.

Ook dit boek leest als een echt dagboek. Het lijkt handgeschreven en elke bladzijde bevat wel een tekening. De tekenstijl is erg simpel, maar daarom niet minder leuk. De tekeningen voegen echt waarde aan het verhaal toe.

Persoonlijk vond ik deel 1 nog hilarischer, maar dat had puur te maken met een onderdeel: de Kaastik. Dit was zo geniaal bedacht, dat niks meer afbreuk kon doen aan het boek. Werkelijk geschaterd van het lachen. De Kaastik blijft nu op de achtergrond, wat ik persoonlijk erg jammer vind, maar wel begrijpelijk. Anders krijg je al snel een herhaling van zetten.

Ik weet niet hoeveel delen er verschijnen van Het leven van een loser, maar ik hoop erg veel. Deze serie is de meest fantastisch en hilarische kinderserie die ik ooit gelezen heb!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

222

ISBN

9789026127830

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld