Jeugd De Fontein Augustus 2009

Het leven van een loser

Citaat

Dit boek behoeft weinig woorden, ga het lezen. Haal het in de boekhandel of bij de bibliotheek!

Bram Botermans vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een dagboek cadeau. En dat terwijl een dagboek juist een meisjesding is; nog nooit schreef er een jongen in een dagboek, wel dan? Toch begint Bram er zijn verhaal in te schrijven: over zijn vervelende broertjes, zijn onnozele vriend Theo, de dagelijkse overlevingsstrijd op school, een gruwelijk eng griezelhuis en… die vervloekte kaas…

Dit boek is in een woord hilarisch. Ik heb zelden zo’n leuk kinderboek gelezen. Bram is een lieve, maar niet altijd even snuggere jongen die het zwaar te verduren heeft tijdens zijn middelbare school tijd. Het boek begint sterk met een passage over een plak kaas. Totaal onrealistisch, maar zo hilarisch. Met een grote lach op je gezicht ga je door dit boek heen.

Het boek bevat veel tekeningen waardoor het verhaal echt beeldend wordt. Je kunt Bram, zijn vrienden en die vervloekte kaas zo voor je zien. Bram maakt herkenbare dingen mee op school, maar ook minder herkenbare. Leuke situaties zijn het in ieder geval altijd.

Dit boek behoeft weinig woorden, ga het lezen. Haal het in de boekhandel of bij de bibliotheek. Gegarandeerd een uur lachplezier. Ik hoop dat Bram in de toekomst nog vaak terug komt in de boeken van Kinney.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuutBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

224

ISBN

9789026125690

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld