Thriller & Spanning De Kern Maart 2008

Het huis bij nacht

Citaat

sommige punten is het misschien iets te langdradig, maar het verhaal en de terugkomende spanning houden het spannend. Een auteur om in de gaten te houden.

Na de zelfmoord van zijn oom Patrick erft Lucas Heathfield het imposante maar sombere landhuis Stoneborough Manor in Oxfordshire. Hij ziet het als een ideaal huis voor weekenden met zijn Londense vrienden. Vlak na hun eerste bezoek op oudejaarsavond riskeert Lucas een jarenlange vriendschap met Joanna door haar zijn liefde te verklaren. Iedereen is verrukt, het hing immers al jaren in de lucht. Maar al snel krijgt Joanna het gevoel dat het huis een vreemd effect heeft op Lucas. Hij raakt geobsedeerd door oude films van zijn oom en diens vriendenkring, die verdacht veel lijkt op hun eigen hechte club. En stukje bij beetje onthullen de films ook steeds meer onaangename wetenswaardigheden over zijn familie.

Binnen de beslotenheid van het landhuis groeien gedurende een lange, hete zomer de onderhuidse spanningen binnen de groep. Een dramatische wending lijkt onontkoombaar.

Joanne is hartstikke blij en gelukkig als haar jeugdliefde Lucas haar de liefde verklaart. Het geluk lacht hun toe…denken ze. De vrienden maken geweldige tijden door in het imposante landhuis van Lucas, het heeft tenslotte alles in zich voor een fantastische tijd. Toch drijven er donkere wolken over en Joanne heeft een slecht gevoel als ze in het huis is. Het lijkt alsof het tegen haar fluistert…

Joanne denkt dat ze het zich verbeeldt maar als Lucas zich anders gedraagt dan voorheen en een vriend wel heel manipulatief gedrag vertoont, twijfelt Joanne steeds meer aan de goede bedoelingen van iedereen. Is de vriendengroep wel zo hecht?

Wat een leuke en spannende thriller van Whitehouse, het heeft een psychologisch tintje wat mij erg aanspreekt. Interessant om te lezen hoe een man in de vriendengroep alles kan verstoren. En op ieders vertrouwen kan leunen behalve op die van Joanne, zij heeft een gevoel dat er iets niet pluis is. Whitehouse beschrijft dit zo goed dat je haar frustratie bijna kan voelen. Wat moet dat verschrikkelijk zijn als niemand je lijkt te geloven. De vrienden lijken steeds verder van elkaar af te staan. Joanne weet niet meer wie ze moet vertrouwen en voelt zich ontzettend eenzaam. Net als je denkt dat de traagheid van het boek het overneemt gebeurt er weer iets waardoor je verder blijft lezen. Op sommige punten is het misschien iets te langdradig, maar het verhaal en de terugkomende spanning houden het spannend. Een auteur om in de gaten te houden.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789032502515

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.