Thriller & Spanning De Fontein Mei 2010

Het geheim van de kathedraal

Citaat

Alle elementen, in heden en verleden, zijn op vloeiende wijze door de schrijver verweven tot een zeer spannende thriller.

Over zijn vaders dood weet Cotton Malone alleen dat hij omgekomen is bij een ramp met een onderzeeër. Als hij op zoek gaat naar de volledige toedracht ontdekt hij dat de onderzeeër een nucleair schip was dat vermist geraakt was op een geheime Antarctische missie. Maar Malone is niet de enige die de waarheid wil achterhalen. De vader van de tweeling Dorothea en Christl voer aan boord van dezelfde onderzeeër. De zussen weten echter iets wat Malone niet weet: in 1938 verkenden de nazi’s Antarctica nadat zij zich voor deze ontdekkingstocht hadden laten inspireren door aanwijzingen in de tombe van Karel de Grote. Malone ontdekt dat de cryptische dagboeken geschreven in de mystieke ’taal van de hemel’ en de noodlottige laatste reis van zijn vader verband houden met een openbaring die immense gevolgen voor de mensheid zal hebben. Malone en de tweeling beginnen aan een levensgevaarlijke zoektocht, die hen onder meer leidt naar de kathedraal van Aken en het onherbergzame ijslandschap van Antarctica. Daar zal Malone de confrontatie moeten aangaan met de schokkende waarheid achter zijn vaders dood – terwijl hij zijn eigen leven niet zeker is…

De hoofdpersoon probeert achter het ware verhaal te komen van zijn vaders dood, lang geleden. Hij weet alleen dat zijn vader is omgekomen tijdens een missie met een onderzeeër. Het spoor leidt naar Antarctica, maar hij is niet de enige die de waarheid wil weten van de geheimzinnige laatste reis van deze onderzeeër en vreest meerdere malen voor zijn leven. Uiteindelijk vindt hij alle antwoorden. Alle elementen, in heden en verleden, zijn op vloeiende wijze door de schrijver verweven tot een zeer spannende thriller.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

525

ISBN

9789026126338

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld