Thriller & Spanning A.W. Bruna Oktober 2009

In het geheim

Citaat

De fans van Baldacci kunnen het boek blindelings aanschaffen, zij krijgen zeker waar voor hun geld. Het verhaal bevat veel vaart en spanning en als lezer zijnde blijf je meedenken over het wie, hoe en waarom….

Mason Perry, bijgenaamd ‘Mace’, was een zeer succesvolle detective bij de Narcotica-afdeling van de politie van Washington D.C., tot ze werd ontvoerd en vervolgens een misdaad in de schoenen kreeg geschoven die ze niet had begaan. Ze raakte alles kwijt – haar baan, haar carrière, haar vrijheid – en verdween voor twee jaar achter de tralies.

Maar nu is Mace weer vrij en vastberaden om degenen die haar in de gevangenis hebben doen belanden, te vinden. Dan ontmoet ze de jonge advocaat Roy Kingman, vlak nadat hij het lichaam heeft ontdekt van een vrouwelijke collega. Wanneer Mace en Roy op onderzoek uitgaan, stuiten ze op duistere geheimen die onder het beschaafde oppervlak van de Amerikaanse hoofdstad schuilgaan. Een ogenschijnlijk eenvoudig moordonderzoek verandert algauw in een duivels complexe zaak, met levensgevaarlijke gevolgen… 

Ook met deze thriller stelt Baldacci niet teleur. De pagina’s vliegen werkelijk door je vingers heen. In het geheim is onmiskenbaar een Baldacci thriller. Ditmaal staat heldin Mace centraal. Doordat ze in de gevangenis is beland is het voor haar onmogelijk om haar oude baan bij de politie op te pakken. Tenminste dat is wat er gezegd wordt. Mace denkt daar anders over en besluit alles op alles te zetten op haar naam te zuiveren. Gaandeweg het moordonderzoek krijgt Mace een steeds betere band met Roy en al snel zie je de liefde opbloeien tussen de twee. Baldacci kiest echter niet voor de geijkte paden en laat de twee lekker om elkaar heen draaien. 

Uiteraard bevat ook dit verhaal ontzettend veel actie. Mace ontsnapt meerdere keren maar net aan de dood en datzelfde lijkt te gelden voor Roy. Baldacci weet dit spannend te verwoorden. Het is door de vele gebeurtenissen en personages alleen wel opletten geblazen om het hele verhaal goed te blijven volgen. 

De fans van Baldacci kunnen het boek blindelings aanschaffen, zij krijgen zeker waar voor hun geld. Het verhaal bevat veel vaart en spanning en als lezer zijnde blijf je meedenken over het wie, hoe en waarom…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

383

ISBN

9789022995044

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.