Thriller & Spanning De Fontein Februari 2011

Het experiment

Citaat

Fitzek is zo’n begenadigd schrijver dat de lat voor zijn volgende boek steeds hoger wordt.

Met Het experiment heeft Fitzek een boek afgeleverd zoals we van hem mogen verwachten. Een spannend verhaal met een psychologische twist. In dit verhaal staat Marc centraal, een man die zijn vrouw en ongeboren kind verliest bij een auto-ongeluk. Wanneer hij er bijna helemaal doorheen zit, stuit hij  bij toeval op een advertentie van een kliniek die beweert traumatische gebeurtenissen te kunnen wissen uit het geheugen. Marc maakt een oriënterende afspraak maar  besluit bij nader inzien niet deel te nemen aan het experiment. Vervolgens vinden er in zeer kort tijdsbestek ontzettend vreemde gebeurtenissen plaats waardoor Marc gaat twijfelen aan zichzelf en aan iedereen om  hem heen. Kan hij zijn schoonvader en broer nog wel vertrouwen? En wie is die vrouw die beweerd ook slachtoffer te zijn geworden van de kliniek? Een hallucinerende zoektocht begint.

Het verhaal gaat snel van start en is vanaf de eerste bladzijde spannend. Dit weet Fitzek tot de laatste pagina vast te houden. De onverklaarbare gebeurtenissen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Fitzek heeft gekozen voor slechts enkele personages, en deze komen dan ook goed uit de verf. Dat geldt met name voor Marc en zijn broer Benny. Ondanks de spannende verhaallijn weet de climax echter minder te intrigeren als verwacht, zeker gezien zijn voorgaande boeken. Voor de ervaren Fitzek-lezer zal het plot toch tegenvallen. Het is helaas niet zo verbazingwekkend als zijn voorgangers.

Desondanks een zeer sterk verhaal dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Fitzek is zo’n begenadigd schrijver dat de lat voor zijn volgende boek steeds hoger wordt. Helaas heeft hij zichzelf met Het experiment niet overtroffen, maar zeker wel geëvenaard.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

335

ISBN

9789026127595

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.