Thriller & Spanning Ambo | Anthos Januari 2010

Het experiment

Citaat

Als snel weet je hoe het zal eindigen met Hella en haar relatie. Al is die voorspelbaarheid voor dit verhaal helemaal zo erg nog niet. Het draait immers om het experiment zelf en niet op alle zaken er omheen.

Berry is enthousiast lid van Sygma, een scientology-achtige sekte. Hij overreedt zijn nuchtere, sceptische vriendin Hella om ook een een cursusje daar te volgen. Aldaar wordt ze, geheel tegen haar zin, uitgekozen als deelnemer voor een nieuwe experimentele 2-daagse training. Maar dat loopt niet bepaald van een leien dakje….

Helaas duurt het vrij lang voor het boek echt spannend wordt en we in de sekte duiken, juist dat deel wat voor de lezer het meest interessant is. De eerste helft van het verhaal bestaat vooral uit Berry die uit alle macht Hella probeert te overtuigen mee te gaan op cursus bij Sygma. Wanneer Hella eenmaal toestemt krijgt het verhaal vaart. Al snel krijgt het teveel vaart. De cursus met Hella loop zoals verwacht niet helemaal op rolletjes. Er wordt weinig uitgediept hoe het zo ver kan komen met Hella. Terwijl dit juist de interessante psychologische twist is waar je als lezer meer van wilt weten. Toch leest het verhaal lekker weg, mede door de korte hoofdstukken. Heyink heeft er verstandig aan gedaan slechts enkele personages goed uit te diepen.

Het plot is echter wel redelijk voorspelbaar. Als snel weet je hoe het zal eindigen met Hella en haar relatie. Al is die voorspelbaarheid voor dit verhaal helemaal zo erg nog niet. Het draait immers om het experiment zelf en niet op alle zaken er omheen.

Prima verhaal, vermakelijk en licht spannend.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

268

ISBN

9789041415400

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.