Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Maart 2009

In het duister

Citaat

Het verhaal is redelijk spannend maar moet het toch meer van de hoofdpersonen hebben. Ze hebben allemaal interessante karakters en je bent in het boek meer bezig met wat hun aan het doen zijn, dan dat je let op het onderzoek naar de drie zaken.

Tijdens de renovatie van Queensberry House voor het nieuw te vormen parlement in Edinburgh wordt in een muur een twintig jaar oud lijk gevonden. Een paar dagen later wordt één van de parlementsleden, Roddy Grieve, vermoord. Elders in de stad springt een zwerver van een brug en laat een koffer vol met geld achter…
Twee teamleden van Rebus worden op de oude zaak gezet, zijn protegee Siobhan Clarke neemt de kwestie van de dakloze op zich en Rebus verwacht het dossier Grieve te krijgen maar daar gaat een jonge hielenlikker mee aan de haal. Rebus is verbitterd, worstelt met alles en iedereen maar vooral met zichzelf.

Dit boek wordt omschreven als: lekker los geschreven, en dat vind ik dan meteen ook een minpuntje aan dit boek. Het komt daardoor heel onrustig over maar als je een tijdje erin leest wen je er wel aan. Het verhaal is redelijk spannend maar moet het toch meer van de hoofdpersonen hebben. Ze hebben allemaal interessante karakters en je bent in het boek meer bezig met wat hun aan het doen zijn, dan dat je let op het onderzoek naar de drie zaken.

Verder vond ik dat in dit boek veel drank werd gedronken, als ik elke dag zoveel zou drinken kon ik werkelijk geen boek meer lezen. Ik vond dat een beetje onrealistisch. Als je als politiebeambte zoveel zou drinken dan was dat allang opgevallen en had je jou werk niet meer kunnen doen. Hoewel ik de hoofdpersonen erg leuk vond had ik zelf wat meer van dit boek verwacht.

Het eind van het boek vond ik erg onbevredigend, er worden geen schuldigen opgepakt en het loopt eigenlijk allemaal met een sisser af, maar misschien zegt dat meer van mijn eigen idee van hoe het eind van een thriller zou moeten zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

448

ISBN

9789024529049

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld