Thriller & Spanning The House of Books Oktober 2008

Het derde meisje

Citaat

De diepgang in de karakters is goed uitgewerkt, wat soms voor irritatie kan zorgen aangezien er zoveel karakters aan bod komen

Op weg naar huis wordt de dochter van chirurg Veronika Lundborg, Cecilia, overvallen en zwaar mishandeld. Terwijl Veronika in het ziekenhuis over haar waakt, wordt een man gewurgd aangetroffen in de kelder van het hoofdgebouw van datzelfde enorme ziekenhuis in Lund, dat ook bekendstaat onder de naam ‘Het Blok’. Kort daarna probeert inspecteur Claes Claesson samen te werken met de politie van Lund wanneer het idyllische universiteitsstadje door nog een gewelddadige moord wordt opgeschrikt – een van Cecilia’s vroegere kamergenoten wordt verkracht en vermoord gevonden in haar appartement.

Wat is het verband tussen de twee moordzaken – en wat is er eigenlijk aan de hand binnen de kring van jonge artsen die in relatie stond met Cecilia en haar voormalige kamergenote?

Veronika en Claes kennen we nog uit de vorige boeken van Wahlberg. Het is leuk dat deze personages weer terugkomen in een nieuw verhaal.

Het derde meisje gaat over een groep vrienden en vriendinnen die midden in het leven staan. Er wordt hard gewerkt aan hun studie en carrières. Wanneer er een moord wordt gepleegd staat het stadje op zijn kop. Claes en Veronika zijn gelukkig met hun jonge dochtertje Klara. Als Cecilia zwaar wordt mishandelt is geluk ver te zoeken.

Er komen flink wat personages aan bod, wat voor verwarring kan zorgen. De karakters zijn soms moeilijk uit elkaar te halen. De diepgang in de karakters is goed uitgewerkt, wat soms voor irritatie kan zorgen aangezien er zoveel karakters aan bod komen. Wahlberg had het beter bij een paar personages kunnen houden. Tevens is de spanning soms ver te zoeken. Alles wordt heel langzaam en uitgediept verteld. Veel van wat er in het boek gebeurd staat al op de kaf beschreven, waardoor een groot deel van de spanning weg valt. Pluspunten aan het verhaal zijn de locaties, Zweden wordt mooi beschreven. En we volgen de moordenaar ook in zijn jeugd, wat een goed beeld oplevert van zijn karakter.

Een boek met mooie verhaallijnen over vriendschap en familie, maar de spanning is helaas ver te zoeken door de langzame schrijfstijl en de langdradigheid van het verhaal.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

447

ISBN

9789044322293

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.