Bundels, Columns, Strips Podium November 2007

Het beste van Nightwriters

Citaat

Uiteraard is Nightwriters een mooie manier om kennis te maken met een divers pluimage aan auteurs. Op deze manier is voor de lezer goed te ontdekken welke auteurs genoeg aanspreken om eens een titel van de betreffende schrijver te lezen.

Op initiatief van Kluun beklimmen befaamde en opkomende schrijvers maandelijks de podia van Nederlandse nachtclubs en poptempels. De steevast uitverkochte avonden bieden optredens van diverse succesvolle auteurs. Voor de thuisblijvers zijn de 32 mooiste verhalen van het eerste NightWriters-seizoen nu bijeengebracht. Tevens bevat het boek zes-woord-verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs en staan er enkele zwart-wit foto’s van de diverse meewerkende auteurs afgebeeld.

Nightwriters is vooral een aantrekkelijk boek met een mooie cover en schitterende foto’s van de meewerkende auteurs. Het boek bevat enkele korte verhalen of columns van reeds gevestigde schrijvers. Deze korte verhalen nodigen al snel uit om nog een verhaal te lezen, en nog een… Voor je het weet is het boek uit en dat is natuurlijk een goed teken.

Naast de gevestigde namen is het een geslaagde keuze geweest van Kluun om ook nieuwkomers een kans te geven. Zo bevat het boek enkele korte 5 minutes of fame, waarin een nieuw talent een kort verhaal doet. Niet alle verhalen zijn even geslaagd, maar sommige van deze talenten weten echt te boeien.

Uiteraard is Nightwriters een mooie manier om kennis te maken met een divers pluimage aan auteurs. Op deze manier is voor de lezer goed te ontdekken welke auteurs genoeg aanspreken om eens een titel van de betreffende schrijver te lezen. Sommige van de verhalen weten echt nieuwsgierig te maken naar het andere werk van de auteur.

Een Nightwriter-avond is normaal gesproken altijd met een hapje en drankje op bepaalde podia ergens in het land. Thuis leest het boek heel anders, maar met je eigen hapje en drankje waan je jezelf al snel op zo’n avond. Het boek heeft mij erg benieuwd gemaakt naar deze avonden en wellicht is het mogelijk een dergelijke avond eens bij te wonen in de toekomst. Een geslaagd boek en hopelijk volgen nog enkele vervolgboeken in deze reeks!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

189

ISBN

9789057593819

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld