Literatuur & Romans Artemis & Co Juni 2012

Het appartement

Citaat

Dit is een roman van De Rosnay zoals we haar nog niet kennen. De spanning en de psychologische ondertoon zijn ontzettend goed neergezet.

Colombe Barou is een onopvallende vrouw van in de dertig met een tienertweeling, een echtgenoot die vaak op reis is en een niet al te enerverende baan als ghostwriter. Haar saaie bestaan verandert op slag wanneer het gezin verhuist naar een ruimer appartement dat één minpunt heeft: de bovenbuurman, dokter Faucleroy, draait midden in de nacht keiharde rockmuziek, maar alleen als Colombes man niet thuis is. Dan vraagt de uitgeverij haar de memoires te schrijven van een filmster met een turbulent leven. De preutse Colombe moet daarvoor erotische literatuur lezen om de juiste toon te treffen en al lezend wacht ze gespannen af tot haar buurman de Stones weer opzet. Ze komt tot de conclusie dat haar eigen leven weinig voorstelt en haar frustratie hierover, haar seksuele verlangens en de woede jegens haar bovenbuurman stapelen zich op en raken verstrengeld. Wanneer Colombe uiteindelijk besluit het appartement van de mysterieuze Faucleroy binnen te sluipen, zet dat een reeks onomkeerbare gebeurtenissen in gang, met onvoorziene gevolgen.

Colombe is een rustige dame bij wie haar gezin op nummer een komt en ze zichzelf totaal wegcijfert. Maar dan komt Colombe met een kant in aanraking die ze nog niet kende van haarzelf. Dit is een roman van De Rosnay zoals we haar nog niet kennen.
De spanning en de psychologische ondertoon zijn ontzettend goed neergezet. Op een gegeven moment ga je zelfs twijfelen aan Colombe haar geestelijke welzijn. Super knap gedaan van De Rosnay.

Het plot doet echter afbreuk aan de thriller en dat is jammer. Verder een goed, spannend boek, zoals we eigenlijk niet van De Rosnay gewend zijn.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

215

ISBN

9789047202905

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.