Thriller & Spanning The House of Books Oktober 2009

Het aandenken

Citaat

Het aandenken bezorgt voor rillingen over je rug, helemaal als je bedenkt dat de rituelen die in het boek beschreven worden ook echt zijn gebeurd met overleden mensen.

Al jarenlang blijkt er een perfect geconserveerde mummie in een kelder van het Crispin Museum in Boston te liggen. De ontdekking ervan door de museumstaf is een opzienbarende vondst. Dan treft patholoog-anatoom Maura Isles een macabere boodschap in het lichaam aan, een bewijs dat dit ‘eeuwenoude’ reliek in feite een modern moordslachtoffer is.

Voor Maura en rechercheur Jane Rizzoli is het forensisch bewijs onmiskenbaar. En als de resten van een andere vrouw in de verborgen nissen van het museum worden gevonden, wordt het duidelijk dat er een psychopaat rondwaart. Jane en Maura beginnen aan een race om dit gestoorde roofdier te stoppen voordat hij nóg een aandenken kan toevoegen aan zijn gruwelijke verzameling…

Jane en Maura zijn terug! We kennen beide dames van eerdere thrillers van Gerritsen. Het aandenken speelt zich af in de prachtige Amerikaanse stad Boston. Maar er is niets prachtigs aan de gestoorde moordenaar die daar rondloopt… De mummie die gevonden wordt in de kelder van het museum is pas het begin. En voor de archeologe Jospehine lijkt het een persoonlijk kat en muis spel te worden tussen haar en de moordenaar.

Het aandenken bezorgt voor rillingen over je rug, helemaal als je bedenkt dat de rituelen die in het boek beschreven worden ook echt zijn gebeurd met overleden mensen. Het is niet alleen een heel spannend boek, maar ook nog is ontzettend leerzaam. Er wordt veel over Egypte verteld en over andere rituelen in de wereld en natuurlijk kan Nederland niet ontbreken. Wat er verteld wordt over Nederland verklap ik niet. Lees maar en huiver….

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

351

ISBN

9789044325317

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.