Thriller & Spanning Ambo | Anthos Januari 2009

Herfstlied

Citaat

De vrouwen in de boeken van Van der Vlugt zijn altijd sterk en onafhankelijk en dat ontbreekt ook niet in Herfstlied.

Als journaliste voor de cultuurpagina van het Leidsch Dagblad heeft Nadine het prima naar haar zin, maar eigenlijk zou ze het liefst schrijfster worden. Net als ze erin slaagt een uitgever voor haar werk te interesseren, wordt Leiden opgeschrikt door de moord op een jonge vrouw. Samen met haar collega’s zit Nadine boven op het nieuws, waar ze steeds meer bij betrokken raakt.

Als de vermoorde vrouw uiterlijk een sterke gelijkenis met Nadine blijkt te vertonen , kan ze de gebeurtenissen niet meer als toeval afdoen en ze beseft ze dat zijn en haar zestienjarige dochter Marielle gevaar lopen. Vooral als de moordenaar meer slachtoffers maakt, die allemaal in Nadines omgeving verkeren.

Nadine is een intelligente vrouw die volop van haar leven en haar werk geniet. Samen met een groep vrienden die allen schrijvers willen worden voelt Nadine zich alles behalve alleen. Ze heeft een goede vriendin Sigrid die altijd voor haar klaar staat. Haar dochter Marielle is flink aan het puberen, wat bij Nadine voor heel wat ongerustheid zorgt.

Als er een moord wordt gepleegd op iemand die sterk op haar lijkt zoekt Nadine er nog niets achter, maar dan slaat het noodlot toe en is Nadine haar leven niet meer zeker.

Wederom een sterke psychologische thriller van Van der Vlugt. De vrouwen in de boeken van Van der Vlugt zijn altijd sterk en onafhankelijk en dat ontbreekt ook niet in Herfstlied. De verhaallijn is mooi en diep uitgewerkt wat voor een goede opbouw van de spanning zorgt. De wereld waar Nadine zich in bevindt wordt vlot en realistisch beschreven. De liefde ontbreekt zeker niet in Herfstlied en je waant je in de onzekerheid en de vlinders van een opbloeiende romance die helaas abrupt wordt afgebroken.

Een mooie en spannende thriller met een psychologische twist en een onbereikbaar plot, die niemand zag aankomen. Een aanrader voor alle van Van der Vlugt fans. Enig minpuntje is dat Herfstlied maar 276 bladzijdes telt, veel te weinig voor deze topauteur!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

276

ISBN

9789041414007

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.