Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Oktober 2011

Hels verlangen

Citaat

Hoop, onmacht, wraak en uitputting... Alles komt aan bod in dit boek van Hartman.

Op een zonnige dag in maart wordt de ergste nachtmerrie voor een moeder gruwelijke waarheid. Emma Kortelings dochter Sophie belandt na een verkeersongeluk in een diep coma. In Emma groeit een allesverzengende haat, die haar immens verdriet luidkeels overstemt. Een hels verlangen tot pure vernietigingsdrang, met maar één doel: wraak nemen op de man die haar leven verwoest. Intussen strijdt Sophie, zonder dat iemand het merkt, voor haar leven. Of voor haar dood?

Het verhaal begint direct met het ongeluk en wordt vervolgens vertelt vanuit meerdere perspectieven: dat van Emma, haar dochter Sophie en dat van de dader. Vooral het gedeelte vertelt vanuit Sophie is verrassend, zij ligt immers in coma. Ze kan geen signalen afgeven, maar hoort , ziet en voelt alles om haar heen. Beklemmend en een angstaanjagend idee. De dader is een bekende van het gezin, hij werkt als leraar op de school van Sophie en is de collega van Emma’s man Paul. Door de politie is bewezen dat er geen opzet in het spel was en Paul denkt dan ook vrijuit te gaan. Maar dan kent hij Emma nog niet… Emma ontmoet Paul en raakt geobsedeerd. Ze wil maar een ding: wraak. Wraak op de man die ervoor zorgde dat haar dochter als een kasplantje in het ziekenhuis ligt en waarschijnlijk nooit meer zal ontwaken.

Het boek is onderhoudend en goed geschreven. De diverse personages komen goed tot hun recht. En ook al weet je als lezer dat Emma veel te ver gaat en eigenlijk fout zit, je begrijpt waar haar woede en onmacht vandaan komen. Je gaat zelfs begrijpen dat zij de dader wil wreken. Hartman weet de beklemmende sfeer bijzonder goed neer te zetten. De emoties komen dusdanig tot hun recht op papier, dat je niet alleen sympathie ontwikkelt voor Emma, maar tevens voor de dader.

Hoewel het boek uitermate goed in elkaar zit en de lezer weet te boeien, had ik er toch meer van verwacht. Er is niks aan te merken op de schrijfstijl van Hartman, de uitgediepte personages of het plot. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats maar de insteek dat een moeder de op komst zijnde dood van haar dochter wil wreken is niet bijster origineel. Mijn eerste kennismaking met Hartman was het boek Stormvloed, een van de betere boeken die ik de afgelopen jaren gelezen heb. Daarin wist zij de lezer tot het laatste hoofdstuk in het ongewisse te laten, die spanning miste ik nu.

Desalniettemin een goed boek, waarin vooral de emoties uitstekend zijn beschreven. Hoop, onmacht, wraak en uitputting… Alles komt aan bod.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

352

ISBN

9789045200538

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.