Chicklit Ellessy November 2009

Heimwee naar Lanzarote

Citaat

Als lezer stoor je je niet aan de voorspelbaarheid van het verhaal, omdat Verkerk genoeg afwisseling in het verhaal brengt. Ook het welbekende vleugje spanning is in het verhaal verwerkt.

Sinds haar prille jeugd vliegt Marina van Houten (29) in januari met haar ouders naar het Canarische eilandje Lanzarote om te genieten van zon, zee en strand. Dan krijgen haar ouders een ernstig ongeluk en het is voorgoed gedaan met de heerlijke vakanties. De jaren gaan voorbij, maar Marina kan het paradijselijke eilandje niet vergeten en elke winter heeft ze last van vreselijke heimwee. Als ze onverwacht zwaar in de problemen raakt, wordt haar heimwee zo sterk, dat Marina nog maar één uitweg ziet: zij gaat terug naar Lanzarote. Daar ontdekt Marina dat ze een hele speciale gave met honden heeft…

Vele boeken van Verkerk heb ik al gelezen dus ook deze mocht niet in mijn reeks ontbreken. Verkerk stelt wederom niet teleur. Wat je van haar mag verwachten komt duidelijk terug in het verhaal: problemen, vriendschap, familie, verliefdheid, romances en fikse ruzies. Het verhaal is weinig vernieuwend, maar zeker vermakelijk.

Wat tevens altijd terug komt in de boeken van Verkerk is de voorspelbaarheid. Al na 50 bladzijden is voor mij duidelijk hoe het zal eindigen met hoofdpersoon Marina: wat er staat te gebeuren met haar vriend, haar liefdesleven, wat haar gave met honden is en wat ze uiteindelijk gaat doen op Lanzarote. Als lezer stoor je je echter niet aan de voorspelbaarheid, dit omdat Verkerk genoeg afwisseling in het verhaal brengt. Ook het welbekende vleugje spanning is in het verhaal verwerkt.

Verkerk is een ster in het combineren van romantiek en spanning, waardoor haar boeken nooit vervelen. Prettig leesvoer!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

219

ISBN

9789086600922

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.